Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllőn fogták el a ragadozó-banda három tagját

2020-03-12 18:20:25

A nyomozás eddigi adatai szerint a banda vezére egy bűnügyi felügyelet alatt álló, elektronikus nyomkövetőt viselő, 24 éves erdőkertesi férfi, aki három, alkalmanként más-más leosztásban résztvevő társával 2019 ősze óta tartott sakkban két fiatalembert. Több alkalommal autóba kényszerítették őket, elvették pénzüket, értékeiket. Erőszakos fellépéssel és fenyegetéssel bírták jobb belátásra a sértetteket, ha azt fontolgatnák, hogy a követelést nem teljesítik.
Az egyik módszer az volt, hogy egyikükre rázárták a kocsi ajtaját, és addig nem engedték el, míg a másik otthonról el nem hozta – mintegy váltságdíjként – a mozdítható és értékes tárgyakat - mobiltelefonokat, laptopot, tabletet, parfümöt, pénzt. Máskor az is elegendő volt, hogy meglendült egy baseballütő, előkerült egy kés, vagy egy bot és a sértettek értékei fenyegetőikhez vándoroltak. A hónapok alatt erőszakkal elbirtokolt pénz és értéktárgyak összértéke több százezer forint. A társaság három tagját március 9-én, Gödöllőn, negyedik társukat két nappal később Őrbottyánban fogták el.


A nyomozást emberrablás, csoportosan elkövetett rablás, illetve felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt rendelték el. A 24 éves erdőkertesi férfi, 18, valamint 16 éves veresegyházi társa ellen őrizetbe vételük, egy 17 éves csomádi fiú ellen szabadlábon hagyása mellett indított eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya – olvasható a police.hu oldalon.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online