Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Vadkülönlegességek, amiket mindenképpen érdemes megkóstolni

2020-02-17 18:11:28

Ha húsfogyasztásról van szó, általában mindenki a sertésre és a csirkére, esetleg a libára és a kacsára gondol. Azonban már hazánkban is számos olyan húsféle érhető el, ami igazán különleges gasztronómiai élményeket biztosít. Gödöllői olvasóinknak is ajánljuk, hogy fedezzék fel a Magyarországon is kapható vadkülönlegességeket, és próbálják ki a kellemes ízvilággal rendelkező ételeket!

Krokodil bélszín - extra magas fehérjetartalom, markáns ízekkel
A krokodil bélszín igazán egyedi ízvilággal rendelkezik, és sokan az egyik legjobb minőségű húsnak tartják. A marhahúshoz viszonyítva kevesebb zsírt tartalmaz, hiszen a krokodil izomszövetei vastagabbak és ellenállóbbak. A krokodilhús közel kétszer annyi izomépítő tápanyagot tartalmaz, mint a marhahús, éppen ezért kiváló fehérjeforrás lehet bármilyen étrendben. 100 gramm krokodilhús átlagosan 46 gramm fehérjét tartalmaz, amely kimagasló arányú a húsok között. Összehasonlításképpen ugyanennyi marhahúsban 20 gramm, a csirkehúsban pedig 25 gramm fehérje található.

A krokodilhúsok további előnye, hogy szinte az összes húshoz képest jelentősen kevesebb mennyiségű koleszterin található bennük. 300 gramm krokodilhúsban megközelítőleg 23 milligramm koleszterin van, amely a naponta maximálisan ajánlott 300 milligrammos mennyiséghez képest teljes mértékben elenyésző.

Érdemes megjegyezni azt is, hogy a krokodilhúsok bőségesen tartalmaznak Omega-3 zsírsavakat. A híres Omega-3 zsírsavak csökkenthetik a szívbetegségek kockázatát, illetve növelhetik a fehérjeszintézist, és az immunrendszert is hatékonyan erősíthetik. Ha ki szeretné próbálni a krokodil bélszínt vagy más nem hétköznapi húsokat vendéglátóhelyén, tekintse meg a Matusz-Vad Webáruházban elérhető ízletes vadkülönlegességeket!


Tevehús - egzotikus ízvilág, pozitív egészségügyi hatásokkal

A tevehús koleszterinszintje átlag alatti, így kiváló választás a speciálisabb étrendek alkalmazása esetén is. A tevehúsban kevesebb a koleszterin, mint a marhában és a csirkében, illetve az osztrigában. Kiválóan helyettesíthető vele a marhahús, köszönhetően az alacsony zsírtartalomnak és a kevés koleszterinnek.

A-vitaminban és B-vitaminban egyaránt gazdag, így a szervezet számára szükséges vitaminok egy része kiválóan fedezhető a fogyasztásával. Az A-vitamin segít a bőr számára feszesnek és egészségesnek maradni, továbbá az immunrendszer védekezését is erősíti a betegségekkel szemben. Kellő mennyiségű B-vitamin bevitelével pedig az idegrendszer is fejleszthető, amelynek eredménye a kevesebb stressz és a kiegyensúlyozottabb közérzet.

Érdemes tehát tetszés szerint megkóstolni a vadkülönlegességeket, hiszen számos pozitív egészségügyi hatással rendelkeznek, és újszerű ízvilágot nyújthatnak az étkezések során.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online