Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kézzel fogható közelségbe került a Gödöllőt elkerülő út építésének első szakasza

2020-02-12 12:57:32

Az M3-as autópálya gödöllői felhajtójánál kiépített körforgalom jelenleg csonka szárának megnyitását, és innen kiindulva, egy összekötő út kiépítését tervezik a Haraszti és Kenyérgyári út csomópontjáig (képen pirossal jelölve). Ez az összekötő út a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) megbízásából az UVATERV által 2008 decemberében készített kiviteli terv alapján, a Gödöllőt nyugati irányban elkerülő út (M3 autópálya és a 3-as számú főút közötti szakasz) első ütemeként épülhetne meg.

A Gödöllőt észak-dél irányban átszelő Dózsa György út bizonyos szakasza jelenlegi zsúfoltságának enyhítéséhez hozzájáruló, a haraszti iparterület megközelítését elősegítő beruházásról február 12-én tájékoztatta a közvéleményt a szóban forgó csonka körforgalomnál Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára (képen középen), Vécsey László, a gödöllői központú választókerület kormánypárti országgyűlési képviselője (képen balra), valamint Kolozs Csaba gödöllői önkormányzati képviselő (képen jobbra).


A tájékoztatón elhangzottak közül az élre kívánkozik, hogy a kormányhatározattal is megerősíteni kívánt beruházás mintegy 500 millió forintos kiadást jelent. Az előkészületi szakasz az idei esztendő második félévétől válhat esedékessé, és ha minden kedvezően alakul, a 2022-es év elejére elkészülhet az út.
Hogy ez megtörténhessen, ahhoz a gödöllői önkormányzat együttműködési és anyagi tehervállalási szándéka is szükséges lesz, fogalmazott Kolozs Csaba, aki vállalta, hogy kezdeményezi a témakör képviselőtestületi tárgyalását.



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online