Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Közösségi alkalmaktól való távolmaradásra kéri a gödöllői egyetem a Kínából visszatérő hallgatóit

2020-01-31 16:37:42

A gödöllői központú Szent István Egyetem honlapján tájékoztató jelent meg a Kínában felbukkant, légúton és szájon át terjedő, tüdőgyulladással járó megbetegedést okozó, újonnan kimutatott koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről. Tudni szükséges, hogy a koronavírus a lappangási ideje alatt is fertőz, vagyis, a mintegy kéthetes tünetmentes időszakban is továbbadható.

A felsőoktatási intézmény illetékesei felhívják a hallgatók figyelmét, hogy a megbetegedések megelőzése közös érdek, ezért szíveskedjenek az alábbi szabályok szerint eljárni.
• Mossanak gyakran kezet, kerüljék beteg emberekkel történő kontaktust, betegen ne menjenek közösségbe!
• Tömegközlekedési eszközök használatát követően, oktatási épületbe vagy szállásra betérve azonnal bő, meleg, szappanos vízben mossanak kezet és arcot!
• Koszos kézzel ne nyúljanak a szájukhoz!
• Tüsszentéshez, köhögéshez egyszer használatos zsebkendőt használjanak!
• Szellőztessenek gyakran, különösen a közösségi terekben, az oktatási termekben!
• Repülővel utazók használjanak a szájat és környékét fedő védőmaszkot!

A tájékoztatóban kérik azokat a hallgatókat, akik az elmúlt három hétben tértek vissza a távol-keleti térségből, különösen Kínából (Hupej tartományából), vagy a közeli napokban térnek vissza onnan, hogy két hétig maradjanak távol a közösségi alkalmaktól, figyeljék saját egészségi állapotukat és magas láz, légúti tünetek panasza esetén forduljanak a Dél-pesti Centrum Kórház kijelölt ellátó helyére, a Szent László Kórházba és jelezzék, hol jártak.

Amennyiben a hallgatók közül valaki járt az érintett térségben és a két hét önként vállalt közösségtől való távolmaradás érinti a tavaszi félév oktatását – a távolmaradás okának bejelentése mellett – igazolt távollétnek számít.

A SZIE illetékesei felhívják a figyelmet, hogy hazánkban jelenleg NINCS jelen a koronavírus, nincs megbetegedés, így egyéb óvintézkedésre jelenleg nincs szükség. Hozzáteszik: a továbbiakban a Nemzeti Népegészségügyi Szolgálat utasításai alapján járnak el.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online