Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Pozsonyban és Gödöllőn csillogtatták tudásukat a GEAC atlétái

2020-01-27 10:09:30

Január 25-én a legkisebb atléták a gödöllői rendezésű Sport XXI-es versenyen ünnepelhettek, míg az idősebbek egészen Pozsonyig vitték a Gödöllői EAC hírnevét – tájékoztatta hírportálunkat Kriszt Balázs szakosztályvezető.

Pozsonyban, az Olimpiai Reménységek Versenyén folyatódott Dobránszky Laura remek sorozata. A junior korosztály nemzetközi mezőnyében Laura ezúttal 9,10 másodperces idővel nyerte meg a 60 méteres gátfutás fedett pályás döntőjét.
A serdülő korosztályban az első évét kezdő Kriszt Sarolta (képen balról a második) is folytatta remek szériáját. Saci 60 méteren regisztrált új egyéni csúcsot, ami 8,02 szekundum, a döntőben az 5. helyet szerezte meg. A kiélezett versenyt hozott távolugrásban is jött számára az új csúcs, 519 centiméteres ugrásával a negyedik helyen végzett, amivel csak egyetlen centivel maradt le a dobogó harmadik fokáról és három centire volt az aranyat érő ugrástól.
60 méteren a junior Normann Márton (7,51 mp) és a serdülő Fodor Péter is (7,63 mp) tovább javította múlt héten elért egyéni csúcsát. A képen balra látható gödöllői srác ezzel az idejével a döntő negyedik helyén végzett.
Tóth-Sztavridsz Szófia (képen jobbról a második) is rajthoz állt még 60 méteren, ahol közel futott egyénijéhez, ezúttal az ideje 8,44 másodperc lett. Edzők Körmendy Katalin (képen jobbra) és Kovács Zoltán.


Második hely a Sport XXI-en

Gödöllőn rendezték meg az Észak-magyarországi régió 2020-as év első terematlétika versenyét. A GEAC az U11-es és az U13-as korosztályban is két teljes csapattal tudta képviseltetni magát. Az U11-es (2011-2010-es születésűek) korosztályban a B jelű csapat (Pellegrini Alessandro, Gazda Dorka, Furák Zalán, Dobránszky Bogi, Menyhárt Viola, Almási Krisztián, Bobos Áron és Burghardt Dávid) a 9. helyen végett, míg az A jelű csapat (Makádi Márk, Gyurán Ádám, Bata László, Mihály Deborah, Bocsor Dominik, Maklári Ábel, Rácz-Szabó Hunor, Prohászka Lili Lotti) ezúttal az 5. helyet csípte el a versenyen.
Az U13-as korosztályban a csak 2009-es születésűekből álló B jelű gödöllői csapat (Szabó Emil, Juhász Levente, Pásztor Samu, Szautner Kolos, Ábrahám Zita, Pálházy Nóra, Pellegrini Lilianna és Daróczi Petra) az 5. helyen végzett. Ugyanebben a korosztályban a GEAC A jelű formációja egyetlen egy ponttal maradt le a dobogó felső fokáról, de a mosolyt így sem lehetett letörölni az arcukról. A második helyezett csapat tagjai Nagy Zsuzsanna, Mészáros Flóra, Pénzes Dóra, Lőkös Laura, Várkonyi Emma, Menyhárt Olivér, Ferencz Ágoston és Zimányi Norbert voltak. Edzők Kovács Zoltán és Kovács Gábor Krisztián.

Kriszt Balázs fontosnak tartotta megemlíteni, hogy támogatók nélkül ez a verseny sem jöhetett volna létre. Segítségükért köszönet illeti a Magyar Atlétikai Szövetséget, a Szent István Egyetemet, valamint Seqomics Kft., a Wessling Kft., az Agruniver Holding Kft. és a Kristály 99 Kft. menedzsmentjét.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online