Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Lehet valami biztonságosabb, mint egy téli gumi?

2020-01-22 10:32:56

Az itthoni tél még nem annyira mutatta meg a foga fehérjét. Aki azonban a környező országok síparadicsomai felé veszi az irányt, szép kihívásokkal fog szembesülni a jeges és havas terepen vezetés terén. Itthon nehezen tudunk mostoha körülmények között gyakorolni. Vajon lehet fokozni a biztonságot ilyen terepen is?

Mi adja a téli gumi biztonságát?
A téli gumik elsősorban két dologban különböznek a hagyományos, nyári abroncsoktól. A bordázatuk úgy lett kialakítva, hogy akár havas, nedves, jeges úton is jó úttartást biztosítson. Az anyaguk összetételét úgy határozták meg, hogy a tapadásuk 7 Celsius-fok alatt is elfogadható legyen. Ennek köszönhetően javul a kocsi úttartása, kisebb eséllyel csúszunk meg, csökken a fékút.

Hazánkban a téli gumi használata nem kötelező, de Ausztriában, Szlovéniában és Szlovákiában is ellenőrzik, hogy a megfelelő fegyverzettel vágtunk-e neki a télnek. Sokszor még az abroncs kopottsága, barázdamélysége vagy kora is számít. Komolyan veszik a védelmet, és ennek oka van.

Van, ami jobb, mint a téli gumi?
Persze, a hólánc! - vághatnánk rá egyből, de sajnos, ez nem igaz. A hólánc bizonyos útviszonyok között valóban szinte nélkülözhetetlen, egyéb esetekben viszont sem az autónak, sem az útnak nem jó. Van akkor bármi, amivel egy kicsit javíthatunk a kocsi karakterisztikáján, főleg, ha nem vagyunk gyakorlott havas-jeges vezetők? Például, egy speciális téli gumi!

A Continental abroncsoknál már elérhető egy speciális technológia, amellyel extrém időjárási körülmények között is meg tudják őrizni a gumi hatékonyságát. A Winter Coat rendszer alapja egy új fejlesztésű szilika-keverék. A megfelelően strukturált polimer szálaknak köszönhetően a kocsi továbbra is tartani tudja az utat, a fékerő pedig egyenletesen adódik át a kerekekre még a legzordabb időben is.


Miért biztonságos?

Az Olcsobbgumi.hu-tól akár házhozszállítással is megrendelhető WinterContact TS 860 abroncsok nem csak az anyagválasztás miatt remekelnek az utakon. A barázda kialakítás is olyan rendszert követ, amely jó tapadást és biztos futást tesz lehetővé.

A mintázat függőleges oldalain mintegy1.000 darab hómegtartó gát található. A gumi szinte kapaszkodik a havas terepen, így nagy sebességű kanyarodásnál is sokkal kisebb eséllyel siklunk ki, mintha egy átlagos téli gumiabroncsot használnánk.

Azoknak, akik nem gyakorlott vezetők a jeges-havas terepen, a WinterContact TS 860 extra magabiztosságot és kontroll érzetet nyújt. Akik viszont gyakran vezettek már hóban, nehéz körülmények között, főleg azért fogják kedvelni, mert összehasonlíthatatlanul jobb teljesítményt nyújt, mint az egyszerűbb téli gumik. Ráadásul az abroncsok már házhozszállítással is elérhetők. Síelés előtt vagy túrázáskor érdemes meggondolni az ilyen, extra teljesítményű abroncsok használatát.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online