Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Minőségi eredményekkel rukkoltak elő a gödöllői atléták

2020-01-20 10:11:03

Január 18-án Budapest Nyílt Fedettpályás bajnokságán, egy nappal később pedig székesfehérvári, újoncok és serdülők számára megrendezett versenyen jártak a Gödöllői EAC atlétái.

Szombaton a BOK-csarnokban bíztató eredmények születtek: a temérdek új egyéni csúcs mellé érmes teljesítmények is párosultak. Ezek közül szemezgetünk.
Kétéves kihagyás után újra rajthoz állt fedett pályán Pápai Márton, aki aranyat érő futással kezdte a szezont. 800 méteren új egyéni csúccsal utasított maga mögé mindenkit, ideje egy ígéretes 1:51,24 perc volt, amiből minden bizonnyal tud még mit lefaragni.
Magasugrásban is bíztató eredményeket szállítottak a gödöllőiek. Renner Luca idei legjobbjával, 179 centivel a második helyen, míg Kriszt Katalin új egyéni csúcsával – 173 centiméter – a harmadik helyen végzett a versenyszámban. Maradva az ugrásoknál, Bánovics József a nyílt abszolút rúdugró mezőnyben, beállítva 440 centiméteres egyéni legjobbját, a harmadik helyen zárt.
Női 60 méter gáton Répási Petra nagyon közel előző heti bécsi idejéhez, 8,62 szekundummal a harmadik, Dobránszky Laura (képen jobbra) pedig a múlt heti egyéni csúcsát megismételve (9,05 mp) a negyedik helyen ért célba a döntőben. Az ifjúsági 60 méter gát mezőnyében Lippai Tünde (képen balra) sem szeretett volna lemaradni az új egyéni csúcsok tekintetében, hiszen 9,62 másodperces idejével a negyedik helyen végzett.
Simonváros Zille ifi versenyzőként megállta a helyét a női nyílt rúdugró mezőnyben, 340 centiméteres egyéni csúcsával pedig bizakodva várhatja a következő versenyeket.
Férfi 200 méteren a 17 éves Normann Márton könnyedén gurult végig a BOK-csarnok döntött kanyarú pályáján, 23,37 másodperces egyéni csúcsa jó idénykezdetnek számít, kíváncsian várhatjuk tőle is a folytatást.
Edzők: Körmendy Katalin, Farkas Roland, Szörényi István, Deutsch Péter, Kovács Zoltán és Kovács Gábor Krisztián.


Székesfehérváron termelt egyéni csúcsok

Január 19-én a gödöllői serdülők és az újoncok is kipróbálták magukat a Székesfehérváron összegyűlt népes mezőnyben.

A GEAC különítményéből Kriszt Sarolta nyújtotta a legkiemelkedőbbet, hiszen két érmet is tudott szerezni. 60 méter gáton a serdülő lányoknál 9,07 másodperces új egyéni csúcsával az elődöntőben jelezte, hogy jó formában érkezett. A döntőt meg is nyerte 9,15 másodperces idejével, edzőtársa, Tóth-Sztavridisz Szófia előtt, aki az elődöntőben szintén egyénit javított (9,35 mp). Saci a távolugrásban 484 centiméterrel a harmadik helyen végzett. Szofi pedig 60 méter síkon új egyéni csúcsot állított fel, ami 8,40 másodperc. Grünwald Tamás is örülhetett, aki 60 méter gáton futott új egyéni csúcsot (9,22 mp), ám ezt a teljesítményt a döntőben nem tudta megismételni.
A serdülő fiúk diszkoszvetésben is elindultak, a hideg és csúszós időben jól tudtak alkalmazkodni a körülményekhez. Grünwald Tamás egyéni csúccsal (30,02 méter) a negyedik helyen, Fodor Péter pedig 29,22 méterrel az ötödik helyen zárt. Peti a hidegből visszaérve gyorsan rajthoz is állt 60 méteren, bekerült a B döntőbe, ahol győri idejét tovább faragva, új egyéni csúcsnak örülhetett (7,78 mp). Edzők: Körmendy Katalin, Máté Alpár.

A 2007-es születésű gödöllői újoncok első országos bajnokságukra készülnek. A kezdeti izgalmakkal megbirkózva, két remek eredményt is érdemes kiemelni. Szabó Levente 60 méter gáton egyéni csúccsal (10,07 mp) került a döntőbe, ahol a harmadik helyen ért célba 10,13-as idejével. Turáni Csaba ötösugrásban próbálta ki magát, és 11,65 méteres ugrása után büszkén lóghatott nyakában a bronzérem. Edzők: Körmendy Katalin és Kovács Zoltán.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online