Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Íme, a gödöllői kastély 2020-as családi programsorozata!

2020-01-10 11:23:27

A Gödöllői Királyi Kastélyt működtető gazdasági társaság honlapján közzétették a történelmi falak között 2020-ra tervezett hétvégi családi programokat és azok időpontját. Jelentős változás nincs a korábbi években kialakult hagyományokhoz képest, ha csak az nem, hogy – páros év lévén – idén megrendezik a Barokk Napok kavalkádját. Lássuk az ez évi kínálatot:

Április 12., vasárnap Ibolya-nap, illetve április 13., hétfő Húsvét a kastélyban. Az Ibolya-nap ezúttal is kibővül kifejezetten gyermekeknek szóló kalandtúrákkal. A kastély urai és úrnői címet viselő játékos tárlatvezetés ibolyagyűjtéssel színesíti a családok programját. Húsvét hétfőn színes, hagyományőrző programokkal várják látogatóinkat, akik – többek között – részesei lehetnek az Erzsébet királyné által a díszteremben tartott cercle-nek (fogadás).

Június 6-7., szombat és vasárnap Koronázási hétvége. A gödöllői Grassalkovich-kastély 1867-ben, koronázási ajándékként került Erzsébet királyné és I. Ferenc József használatába. Erre az eseményre emlékeznek minden évben a koronázási szertartás felelevenítésével, valamint kellemes kikapcsolódást kínáló hétvégi családi programokkal.

Augusztus 15-16., szombat és vasárnap Barokk Napok. A gödöllői kastély történetének egyik legkiemelkedőbb és leglátványosabb eseménye Mária Terézia 1751-es látogatása volt.  Grassalkovich I. Antal gróf, a kastély építtetője rendkívüli pompával fogadta az uralkodónőt. Felidézve a királynő itt töltött napjait, a látogatás 250. évfordulóján, 2001 augusztusában rendezték meg először az ünnepi barokk rendezvényt.  Idén különleges zenei csemegékkel és a sakk varázslatos világával idézik fel a kastély első aranykorát.


Szeptember 20., vasárnap Vadásznap. A nap indításaképp vadászkürtök szavára megnyitja kapuit a kastély, megjelenik Erzsébet királyné imitátora és üdvözli a vendégeket, majd bábjáték és vadászati témájú előadások várják az érdeklődőket. A kastély parkjában egész nap vadászathoz kapcsolódó programok váltják egymást: agárfuttatás, vadászkutyák, solymászok, íjászok bemutatói mellett, különleges élményt ígér a szarvasbőgés-bemutató és az erdélyi kopó fajtakiállítás is.

December 12-13., szombat és vasárnap Adventi Kastélynapok. Az esztendő legbensőségesebb időszakában ünneplőt ölt a Gödöllői Királyi Kastély. Az ünnepre készülődve családi programokkal és gazdag látnivalóval várnak minden kedves látogatót. A gyermekeknek különleges tárlatvezetéseket, előadásokat és kézműves foglalkoztatót, a felnőtteknek karácsonyi koncerteket és operaelőadásokat kínálnak a szervezők.

December 28., hétfő Erzsébet királyné karácsonyai.  Az 1870-es években a királyi család előszeretettel töltötte a karácsonyi ünnepeket a gödöllői kastélyban. A karácsony és újév közötti időszakban a kastély 2008 óta várja a látogatóit az Erzsébet királyné karácsonyai címet viselő rendezvényre. A családoknak kínált kulturális program egyfajta karácsonyi ajándékként is értelmezhető, ugyanis a kastély sok izgalmas lehetőséget (találkozás Erzsébet királynéval, tárlatvezetés gyerekeknek, rejtvényfejtés, tánctanulás, mesejáték) kínál a gyermekek számára.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online