Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A gőzfürdő top 8 előnye

2020-01-09 11:24:52

A wellnessnek számtalan pozitív hatása van a testre és a lélekre egyaránt. Ma már az egészségtudatos emberek – köztük a gödöllőiek is – gyakran járnak wellness hotelekbe, hiszen a masszázs, a szauna, a gőzfürdő mind-mind a testi és a lelki regenerálódást szolgálják. A hévízi Hotel Palace**** is biztosít wellness és spa szolgáltatást a vendégeinek. A wellness programok nem csupán remek kikapcsolódást nyújtanak, hanem a regenerálódást is elősegítik. A gőzfürdők, gőzkabinok is számtalan egészségügyi előnyt biztosítanak az emberi szervezet számára. Lássuk, most ezeket az előnyöket!

1. A vérkeringés javítása
A gőzkabin pozitívan hat a vérkeringésre. Mivel értágító hatással rendelkezik, így csökkentheti a vérnyomást.

2. A légzésre is pozitívan hat
A gőzfürdő enyhíti a légzőszervi tüneteket. Felszabadítja az orrjáratokat és nem csak a hörgőkre hat pozitívan, de a torok fájdalmát is enyhíti.

3. Remek bőrápoló
A meleg gőz a bőrrel is csodákat művel. A gőz javítja a bőr textúráját, illetve regenerálja és hidratálja a száraz bőrt.


4. Testi wellness

A gőzkabinban való üldögélés, nem csak a vérkeringés fokozását segíti elő, de az anyagcserét is serkenti. A fáradt izmok ellazításában is részt vesz. Az izmok fáradtságát gyakran a felhalmozódott tejsav okozza. A meleg gőz azonban megtámogatja a tejsav lebontását.
A gőz ellazítja a merev izmokat és elősegíti, hogy azok újra rugalmassá váljanak.

5. Lelki felüdülés
A gőzkabin nem pusztán a testünkre gyakorol pozitív hatást, de a lélekre is jótékonyan hat. Elsősorban a stressz csökkentésében segít, illetve a pihenést is megtámogatja. A gőzben történő pihenés a mély és nyugodt alvást is segíti. Mindemellett az érzelmi jólét fokozásában is részt vesz.

6. Holisztikus egészség
A gőzkabin elősegíti a méreganyagok kiürítését a szervezetből. Ez azért lényeges, mivel a méreganyagok számtalan betegség előidézői lehetnek.

7. Narancsbőr ellen is hat
A nők nagy ellensége a narancsbőr. A különféle testtekercselésekkel is felveszi a versenyt a meleg gőz. A gőzkabinos kezelés hidratálttá és rugalmassá varázsolja a kényes testrészt.

8. Fájdalom és betegségelűző szerep
A gőzkabin rendszeres használata a téli betegségek ellen is védelmet nyújt. Télen nem jutunk napfényhez, kevesebbet mozgunk és lássuk be, nem mindig figyelünk oda az egészséges étkezésre, az immunrendszer karbantartására. Ennek oka lehet, hogy télen a zsíros ételeket kívánjuk, hiszen ezek az ételek némi melegítő hatással rendelkeznek. A gőzkabin rendszeres használata azonban segíthet kivédeni az olyan téli betegségeket, mint influenza, vagy megfázás, de még a krónikus asztmás tüneteket is csökkenti. Galambos Dániel
www.csaladi-magazin.hu, www.fantastichotels365.com


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online