Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Jövő őszre készülhet el a gödöllői vasútállomás épülete

2019-12-13 10:23:41

A december 12-i gödöllői képviselőtestületi ülés első napirendi pontjában Horn Gergely, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. irodavezetője szóbeli beszámolót tartott a Budapest-Hatvan – Gödöllőt is átszelő – vasúti vonalszakasz pályaépítési- és ehhez kapcsolódó munkálatairól.

A cég illetékes – többek között – elmondta, hogy december 8-ától ideiglenes állapotok mellett zajlik a vasúti forgalom a Pécel és Aszód között, és tavaszig minden bizonnyal csökkentett menetrend lesz érvényben.


Megtudtuk, hogy a 2020-as esztendőben megépül a gödöllői vasútállomás épülete (várhatóan októberre), és átépítik a HÉV-végállomást is, ami nem jár majd üzemeltetési szünettel. Ezen felül május elejéig elkészülhet a P+R parkoló, május végére a zajvédő fal, nyárra pedig az Állomás utca és az Ady sétány torkolatánál lévő jelzőlámpás csomópont. A Köztársaság út végi felüljáró gyalogos- és kerékpárforgalma szeptemberben indulhat meg, tavasszal pedig folytatják és befejezik a 3-as főút menti rézsűstabilizálást, úgy, hogy az utat újraaszfaltozzák az érintett szakaszon.
A vasúti rekonstrukció munkái közül több (például: biztosítóberendezések kiépítése) 2021-re, illetve 2022-re is áthúzódik, de a Gödöllőt is átszelő vonalon teljes forgalomkizárás már nem lesz a felújítás során.

A kivitelezéssel kapcsolatos – akár lakossági – észrevételeket a következő elérhetőségeken lehet bejelenteni:
E-mail: godollohatvan@vasuttechnika.hu
Telefon: (+36-30) 641-0601 (hétköznap 8 és 16 óra között)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online