Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Elindult Gödöllő klímastratégiájának kidolgozása

2019-12-04 10:26:15

Csaknem húsz millió forintos támogatással elindult Gödöllő klímastratégiájának kidolgozása és helyi szintű szemléletformálási programok megvalósítása. Gödöllő Város Önkormányzat projektjének együttműködő partnere az Euro-Ökoland Hungary Alapítvány. A projekt összértéke 19,3 millió forint, amelynek száz százalékát az Európai Strukturális és Beruházási Alap és Magyarország központi költségvetése együttesen finanszírozzák.

Gödöllő Város Önkormányzata KEHOP-1.2.1-18-2018-00070 azonosító számú „Gödöllő Város klímastratégiájának kidolgozása, valamint helyi szintű szemléletformálási programok megvalósítása” elnevezésű pályázaton 19,37 millió forint támogatást nyert. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A támogatás segítségével a klímastratégia számításba veszi a klímaváltozás Gödöllőn várható hatásait, és a rendelkezésre álló adatok alapján három évtizedre előre jelzi a várható folyamatokat. Ezen felül a szemléletformálás fő célja, hogy különböző gödöllői és környéki rendezvényeken, programokon bemutassa, mennyire függ a lakosság viselkedésétől a klimatikus események jövőbeni, helyi szintű alakulása.

A megbízott Euro-Ökoland Hungary Alapítvány többek között oktatási programokat, figyelemfelhívó akciókat, tájékoztató előadásokat fog szervezni és gyakorlatorientált példákat fog bemutatni. Emellett együtt működik a helyi médiumokkal, iskolákkal és az önkormányzattal is a helyi igényeknek megfelelő programok kialakításában.

A program keretében ismeretterjesztő kiadvány készül, amit médiakampány is kiegészít. Számos iskolai verseny és tanulmányi kirándulás kerül megszervezésre. Városi rendezvényeken klímasátort és öko-labirintusi állítnak fel – tájékoztatta szerkesztőségünket a gödöllői polgármesteri hivatal pályázati csoportjának munkatársa.


Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online