Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Magyar Kémiaoktatásért díjat vehetett át Kalocsai Ottó

2019-11-12 17:11:10

November 12-én öt kémiatanár vehette át kiemelkedő szakmai munkásságáért a Magyar Kémiaoktatásért díjat a Magyar Tudományos Akadémián. Az elismerést a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma évente ítéli oda olyan középiskolai és általános iskolai kémiatanároknak, akik évtizedeken át tartó áldozatos munkájukkal jelentősen hozzájárulnak a magas színvonalú szakképzéshez, kiemelt figyelmet fordítanak a kémia oktatására, megszerettetésére, valamint a tehetséges diákok felkarolására – tájékoztatta hírportálunkat a gyógyszeripari társaság munkatársa.
A személyenként 500 ezer forinttal járó díjat húsz esztendeje, 1999-ben adták át először, azzal a céllal, hogy – az elismerés mellett – köszönetet mondjanak a pedagógusoknak lelkiismeretes és magas szintű értékteremtő munkájukért.

Az idei díjazottak táborát Kalocsai Ottó személyében egy gödöllői tanár is erősítette.  A Gödöllői Török Ignác Gimnázium pedagógusa a szakmai elismerés kapcsán elmondta, tanári hitvallása szerint csak azt tudja megszerettetni a tanulókkal, amit ő is szeret és őszinte lelkesedéssel művel. Az, hogy ezért elismerést kapott, közös érdem a gyerekekkel. Kalocsai Ottó kihangsúlyozta, hogy nagyon örül a díjnak, ami igazi meglepetés volt számára, majd egy kedves, volt tanára gondolatát idézte: „Meg kell tanulni dicsérni és meg kell tanulni elfogadni, ha dicsérnek.”
- Dicsérni szoktam, most köszönöm, hogy az utóbbira is sor kerülhet – zárta gondolatait a Török Ignác Gimnázium szaktanára.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online