Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kihez fordulj, ha igazán egyedi gyöngyékszert szeretnél?

2019-10-18 10:41:42

Az igazán egyedi ékszerek ritkák, de annál értékesebbek. Éppen ezért, ha igazán különlegesre vágysz, akkor mindenképp egy olyan lehetőséget kell találnod, ahol minden ékszer egyszeri és megismételhetetlen. Tarts velünk a mai ékszerszemlénken!

Jó minőségű gyöngyékszert
Igazán személyre szabott leginkább a gyöngyékszer lehet, hiszen ebben az esetben a tervező maga tervezi és készíti el az elképzelt láncot vagy épp fülbevalót. A Perla for You-nál sincs ez másképp, hiszen az ékszerek remek ízlésről és teljes egyediségről árulkodnak. Ezeket Bata Bea tervezi meg és készíti el, főleg az aktuális trendek tükrében. Ilyenkor figyelembe kell vennie az uralkodó és a várható divatot is, ami nem mindig könnyű. Ezért van az is, hogy a hagyományos, egyszínű láncok mellett készít többsoros, illetve színes kövekkel díszített darabokat is.

Mivel mindegyik egyedülálló, így nem véletlen, hogy rengeteg olyan alkalom van, amikor nem az ötletelés vagy az ékszerkészítés a cél, mégis a semmiből jön a késztetés, hogy ezt az ékszert meg kell csinálni. Ilyenkor Bea nem szokott rajzokkal, skiccel pepecselni, hanem csak elkezdi felfűzni a gyöngyöket a speciális gyöngyfűző “cérnára”, és látja is, hogy az ötletnek van-e létjogosultsága.
Maga a készítés sem egy bonyolult folyamat, de jó ízlésvilágot, precizitást és nem mellesleg jó sok türelmet igényel.

A különböző nyakláncok és karkötők mindkét végén egy úgynevezett csomófogó kap helyet, ami összetartja a kész ékszert, valamint nagy szerepe van benne az esztétikának. Ez azt jelenti, hogy a csomófogó elfedi a csomót, amivel készült az ékszer. Ezen felül pedig meglehetősen biztonságosabb is, mint az úgynevezett visszafűzési technika, aminek következtében jóval kisebb a szakadás esélye. Erre kerülnek rá a kapcsok, amiknek köszönhetően viselhetjük az ékszereket.


Honnan származnak a gyöngyök?

Bár az ékszerek alapja, a gyöngyök Kínából származnak, ez nem jelenti azt, hogy ne lennének jó minőségűek. Minden gyöngy eredetiség igazolással kerül átadásra az ékszerésznek, ami nagyon lényeges momentum.

A Kínában található gyöngyfarmok a világ számos részét ellátják tenyésztett gyöngyökkel, csakúgy, mint a hazai piacot. Kína 1980 óta vezető helyen szerepel a gyöngytenyésztésben, mivel jó minőségű és szép darabokat juttatnak el a vásárlókhoz.

A Perla for You igazgyöngy ékszereihez teljes mértékben ezüst kiegészítőt, kapcsot használnak, így őrizve meg a gyöngyök különleges fényét és csillogását. A hozzájuk tartozó féldrágaköveket a különböző kis- és nagykerekből szerzik be, de a tervezés folyamán mindenképp figyelnek a részletekre és arra, hogy a kevesebb néha több.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online