Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hogyan lesz néhány képből animációs videó?

2019-10-15 08:42:30

Bármennyire is meglepően hangzik, ma már néhány fotó is elegendő alapanyag egy animációs videóhoz. Sőt, igazából egyetlen kép felhasználásával is létre lehet hozni olyan kisfilmet, ami egyébként minőségi és szórakoztató.

A kivitelezés kulcsa a stop motion technikában rejlik. A módszer lényegeként nagyon kicsit eltérő képek kerülnek bemutatásra gyors egymásutánban, amivel mozgás fog kirajzolódni.
Ezen elvet hatékonyan tudjuk felhasználni fotókkal is. Jelen cikkünkben tehát azt mutatjuk meg, hogy milyen módon valósulhat meg egy jó minőségű animációs film elkészülése egy vagy akár néhány kép használatával.

Fotóból animációs videó, lépésről lépésre

A könnyebb megértés végett világítsuk meg az elvet egy konkrét példán keresztül. Tegyük fel, hogy tollasozás közben készül rólunk egy fotó. Ez történhet okostelefon vagy fényképező által is. A lényeg, hogy fel lehessen tölteni a számítógépre.

A következő feladat megnyitni egy képszerkesztőt, és a háttértől elválasztani a mozgó tárgyakat. Körbevágjuk tehát magunkat a fotón úgy, hogy kezünkben legyen az ütő, illetve még a tollas is látsszon. A kivágott rész mögött lehetőség szerint minél pontosabban rajzoljuk meg a hátteret, majd pedig nagyítsuk is fel. Hogy térbeli hatást keltsen a fotó, a tollast is hozzuk közelebb és homályosítsuk el.

Ha mindebből animációt szeretnénk készíteni, ahhoz már animációs programra is szükség van. Ezen a felületen megadhatók a test elmozdulásának pontjai, valamint az irány is. Az animált kép pedig szépen életre kel.


A rajzolt ábrák animálása mennyiben tér el ettől?

Mindössze annyi a különbség, hogy fotók helyett rajzokat kell kiindulási alapként a számítógépre importálni. A nagyítás és a homályosítás a 3D-s animációs filmek készítése kapcsán válik szükségessé.

A karakterek emellett mozgó testet és koordinációt is kapnak, aztán célirányosan elkezdenek mozogni a háttéren.

A mozgóképek előnyei
A mozgás egyrészt vonzza, másrészt meg is ragadja a figyelmet. Általa sokkal könnyebb bemutatni egy termék vagy szolgáltatás legfontosabb előnyeit, illetve felvázolni annak a használatát, működését.

Ráadásul, felhasználói vagy nézői oldalról is sokkal pozitívabb fogadtatásra számíthatunk. Továbbá ez a technika még a kevésbé használt marketing megoldások közé tartozik, ezért ha időben elkezdjük alkalmazni, akkor kihasználhatjuk az újdonság erejét.

A jutalmunk pedig nagyságrendekkel jobb elérés, pozitív reakciók és egyre növekvő követőtábor lesz. Ez pedig automatikusan magával fogja hozni előbb vagy utóbb a bevételek szignifikáns emelkedését. Talán mondanunk sem kell, hogy abszolút olyan megoldásnak számít tehát az animáció, ami bőven visszahozza az árát.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online