Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Betörésgátló ajtók használata a megfelelő védelem érdekében

2019-09-20 10:17:32

A betörésgátló ajtók és kapuk használata egyre több helyen alkalmazott eljárás, ami biztosítja a tulajdonosok és az értékek szakszerű védelmét.

Több, mint betörés elleni védelem

A különböző bejáratok és átjárók multifunkcionális tulajdonságokkal vannak ellátva már hosszú ideje. A biztonsági kapuk és ajtók nem csak a betörések, hanem extrém időjárási tényezők, állatok és a por ellen egyaránt védelmet biztosítanak. A nyugodt és védett környezet mindenki számára biztonságérzetet teremt.

A tolóajtó automatika egyre nagyobb teret kap, de emellett az egyszerű kezelhetőség és az átláthatóság is ugyanolyan fontos szempontnak számít az építészetben. Az áthaladási mennyiségre való alkalmasságon és a megfelelő hőszigetelés teljesítésén túl a betörések és rongálások ellen kell védelmet nyújtania az ajtónak.

Betörésbiztos kapuk és ajtók
Az ajtók és a kapuk évezredek óta védelmet nyújtanak az illetéktelen behatolások ellen. A record termékpalettáján megtalálható az MSZ EN 1627 szabvány szerinti RC2 besorolású védelem, illetve a félköríves tolóajtók esetében már az RC3-as kategória is.


Önműködő tolóajtók illetéktelen behatolás ellen

A record SAFERECORD 20 azok számára készült, akiknek kiemelten fontos a magas szintű betörés elleni védelem biztosítása és a kényelmes használhatóság. A rendszer betörésgátló elemei védelmet nyújtanak a betörők ellen, hiszen a próbálkozásaiknak kiemelten hosszú ideig képesek ellenállni. Az idő hosszúsága miatt pedig az illetékes biztonsági feladatot ellátó személyek közbe tudnak lépni.

Az ajtó a BDE-D nevű többfunkciós kapcsoló használatával egyetlen gombnyomás után reteszelhetővé válik, amelyet a felső elektromos zár biztosít. A SAFECORD 20 ajtók magas minőségű betörés- és ütésálló üveggel rendelkeznek, melynek minimum P5A típusúnak kell lennie,

Habár az elvárt biztonsági szintnek megfelelő üveg és zárástechnológia védelmet biztosít a behatolásokkal szemben, léteznek további kiegészítő eszközök is. A bankbiztonsági határokra felszerelt vagy pánikszoba lezárását ellátó ajtók általában P6B (B1) típusú üveggel rendelkeznek.

A védelem megerősítésére a következő elemek állnak rendelkezésre:
• MPV motorral ellátott rúdzár
• Padlósín
• Kiegészítő padlózár

Az előbb említett eszközök mindegyike a tolóajtók biztonsági szintjét fokozzák, és jelentősen csökkentik a sikeres betörések, behatolások esélyét.

Betörésbiztos és szigetelő ajtók - népszerű párosítás
A kimagasló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező strapabíró THERMCORD is elérhető RC2-es minősített verzióban, melynek segítségével egyszerre felel meg el a fokozott hőszigetelés és kiemelt vagyonvédelem által megkövetelt feltételeknek.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online