Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Cukorbombával hívják fel a figyelmet a diabéteszre Gödöllőn

2019-09-03 17:04:54

A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségének (CEOSZ) edukációs roadshow-ja újabb állomásához érkezik. Szeptember 7-én, szombaton, Gödöllőn, a Belvárosi Napok keretén belül találkozhatnak a rendezvényre látogatók a CEOSZ cukorbombájával. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet a diabéteszre és játszva tanítson a cukorbetegségről – olvasható az erről szóló közleményben.

Évről-évre nő a cukorbetegek száma: ma Magyarországon közel 800 ezer diagnosztizált cukorbeteg ember él, és további 500 ezer azoknak a száma, akik valójában cukorbetegek, de nem tudnak róla vagy még nem vettek részt diabétesz-szűrésen. Óvatos számítások szerint 2027-re a magyar lakosság 20-70 év közötti korosztályában már minden tizedik ember cukorbeteg lesz. Ezért kiemelten fontos, hogy megfelelő információval rendelkezzünk erről az eleinte észrevétlen, de súlyos szövődményekkel járó betegségről, és időben diagnosztizálják azt.

Szeptember 7-én, szombaton a gödöllői Belvárosi Napok első napján az egészség is a reflektorfénybe kerül. Az érdeklődők reggel 8 és 17 óra között a CEOSZ cukorka formájú installációján tesztelhetik a diabétesszel kapcsolatos tudásukat. Ha a megadott kérdésekre helyesen és időben válaszolnak, hatástalaníthatják a cukorbombát. A szerkezet virtuális felrobbanásának megakadályozásával tehetünk a saját egészségünk megőrzése érdekében: a játékos információszerzés segíthet abban, hogy az esetleges helytelen életmód ne okozhasson maradandó egészségkárosodást, vagy ne vezessen 2-es típusú – felnőttkori – diabétesz kialakulásához. Ugyanis a 2-es típusú diabétesz megelőzhető: egészséges életmóddal, megfelelő táplálkozással, rendszeres testmozgással kordában tartható. Ezek mellett a vércukorszint mérése is fontos a betegség azonosításában, illetve nyomon követésében. A rendezvényre látogatók ezért a vércukorszintjüket is ellenőrizhetik a CEOSZ installációjánál.


Stúdióbeszélgetések Gödöllő és környező települések sportolóival

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online