Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Zöldbe borult az isaszegi Liget tér

2019-09-03 10:24:06

A MOL Alapítvány Helyi Érték Program pályázatának keretében befejeződött az isaszegi Liget tér parkosítása. A tér padokkal, bográcsozó hellyel, árnyékolóval és 25 fával, illetve 250 cserjével bővült. Az ültetést és a tereprendezést a MOVE (Mozdulj Velünk Egyesület), valamint helyi önkéntesek végezték.
A MOL Alapítvány a helyi civil szervezetek, kezdeményezések támogatására hozta létre a Helyi Érték Programot, amelyben a nyertes projektek egyenként 500 ezer forint támogatást kaptak céljaik elérésére.

A Liget tér évtizedek óta Isaszeg közösségi tere. A MOVE 2012-ben alakult azzal a kifejezett céllal, hogy olyan megoldást találjanak a tér rendezésére, amelynek köszönhetően minden korosztály kikapcsolódhat, és mindeközben a helyi fiatalok számára sportolási lehetőség is biztosított.
- A felújítási munkálatokat évekkel ezelőtt kezdtük, azóta pedig évről-évre igyekeztünk új elemekkel szépíteni és modernizálni a teret, például helyet kapott BMX, görkorcsolya, gördeszka pálya, de szabadtéri fitnesz elemek is. A MOL Helyi Érték Programjával pedig idén végre a parkosítást is el tudtuk végezni, így egy sokkal barátságosabb, zöldebb és élhetőbb közösségi térré  váhatott a Liget tér – mondta el Mészáros Gusztávné, a MOVE elnöke.


A felújítás és a parkosítás igazi közösségi munka és élmény volt, a végeredmény pedig egy jól kihasználható, minden korosztály igényeire reflektáló, zöld közösségi tér. Bográcsozó, árnyékoló, és új padok is helyet kaptak azzal a céllal, hogy a Liget tér valóban a város szívévé váljon. A felújított teret augusztus végén adták át.

Fontos adalék, hogy a MOL, mint Magyarország legnagyobb vállalata évente mintegy 1,7 milliárd forintot adományoz a különböző társadalmi kezdeményezések számára. A támogatási portfólióban a kultúra, az egészségügy, az oktatás, a közlekedésbiztonság, a környezetvédelem és a szociális ügyek jelennek meg.
A MOL Alapítvány a helyi közösségek támogatását és az önkéntesség népszerűsítését 2018 óta a Helyi Érték Program keretében végzi. A támogatási lehetőségre gödöllői szerezetek is pályázhatnak, a kandidálás feltételei ide kattintva érhetők el. Forrás: Black Page Consulting


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online