Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Juhász Zoltán aranyérmes lett Szervátültetettek Világjátékán

2019-09-01 10:53:01

Az 59 ország részvételével az angliai Newcastle városában augusztus 17-24. között megrendezett XXII. Szervátültetettek Világjátékán a magyar csapat összesítésben az előkelő 8. helyen végzett. Európai országként egyedül csak a házigazda, Egyesült Királyság tudott Magyarország elé kerülni az éremtáblán.

A Magyar Szervátültetettek Szövetségének illetékesei hírportálunkhoz eljuttatott közleményükben kihangsúlyozták: büszkék, hogy versenyzőik a rendkívül erős mezőnyben, 11 sportágban, 18 arany-, 26 ezüst- és 33 bronzérmet szereztek. Két világcsúcs is született atlétikában: diszkoszvetésben és súlylökésben. A világversenyen több mint 2.300 szervátültetett sportoló vett részt. 

A magyar csapatot 54 sportoló (32 vese-, 9 máj-, 3 kombinált vese- és máj-, 1 tüdő-, 3 szív- és 6 csontvelő-átültetett) alkotta, akik 11 sportágban (tenisz, tollaslabda, triatlon, úszás, asztalitenisz, atlétika, kerékpár, bowling, darts, petanque, röplabda) álltak rajthoz, korosztályos bontásban.


A magyar szervátültetett válogatott sportolói között szerepelt a képen látható vácszentlászlói Juhász Zoltán, aki 2013 novembere óta él új szívvel.  A sikeres szívátültetés után kezdett el bowlingozni és dartsozni. Most vett részt harmadszor nemzetközi versenyen, tavaly a Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa bajnokságának dobogóján állhatott, 2017-ben a Szervátültetettek Világjátékán szerepelt sikerrel.
Idén az egyéni darts-versenyt bronzéremmel zárta, a férfi párosok bowlingversenyén – veseátültetett társával, Soós Sándorral – is a dobogó harmadik fokára állhatott, a vegyes párosok bowlingversenyén – kombinált máj- és vesetranszplantált párjával, Hasznos Szabinával – ugyancsak bronzérmet szereztek. A legnagyobb sikert Zoltán az egyéni bowlingversenyen érte el: korosztályában világbajnoki aranyérmes lett! Edzői Soltész István (bowling) és Bezzeg Nándor (darts).

A magyar csapat a kezdetek óta az élvonalban szerepel a nemzetek összesített pontversenyében. A Magyar Szervátültetettek Szövetsége hálás mindazoknak, akik segítettek abban, hogy a szervátültetett csapat kiutazhatott a világjátékra, és mindazon szurkolóknak, akik buzdításukkal hozzájárultak a dicsőséges szerepléshez. Fotó: Magyar Szervátültetettek Szövetsége


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online