Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Együttműködik a Magyar Közút Zrt. és a Szent István Egyetem

2019-08-28 11:27:14

Hosszú távú együttműködési megállapodást kötött a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Szent István Egyetem (SZIE) Tájépítészeti és Településtervezési Kara augusztus 28-án. A dokumentumot Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója (képen balra), dr. Palkovics László, a Szent István Egyetem rektora (képen középen) és Magyar Ferenc, a Szent István Egyetem kancellára (képen jobbra) látta el kézjegyével – olvasható a SZIE Médiaközpontja által kiadott közleményben.

Az együttműködési megállapodás célja egyfelől, hogy a SZIE hallgatói – a kiválasztási eljárást követően – a Magyar Közút humán-erőforrás terveinek megfelelően társasági ösztöndíjhoz, másfelől, gyakorlati képzési lehetőséghez jussanak. A Magyar Közút a SZIE hallgatói számára lehetőséget biztosít a szakmai felkészültség bővítéséhez a társaság tevékenységi körét érintő tantárgyakhoz kapcsolódó szakmai konzultációval, diplomatervek kiírásával és témavezetésével. A két szervezet Tudományos Diákköri dolgozatok, kutatások és kutatás-fejlesztési pályázatok keretében végez további közös tevékenységet. A Magyar Közút a külön ösztöndíjas megállapodás keretében ösztöndíjban részesített hallgatókkal biztosítja a saját képzett humánerőforrása pótlását.


Az együttműködésben érintett felek az alábbi elképzelések megvalósítását vállalták:
• hallgatók fogadása szakmai gyakorlaton, mérnöki gyakorlaton, tanulmányutakon,
• szakdolgozati, diplomadolgozati és doktori kutatási témák közös meghirdetése,
• hallgatói ösztöndíj programok kidolgozása,
• együttműködés duális képzések kialakítása során,
• gazdaságfejlesztési és kutatási pályázatokban való közös részvétel,
• közös kutatási programok indítása.

A Magyar Közút a megállapodás keretében a fent említett szakterületen végzett tevékenysége során együttműködőként számít a SZIE magas színvonalú szellemi, szakmai, illetve tudományos hátterére. Ennek megfelelően a megállapodás lehetővé teszi a Magyar Közút számára, hogy tevékenységét naprakész tudományos ismeretekre, értékelésekre támaszkodva, minőségileg magasabb szinten lássa el, valamint lehetőséget ad a gödöllői központú gyetemen tanuló hallgatók ismereteinek bővítésére. A jelen megállapodás fokozhatja a Szent István Egyetem különböző szintű képzési és kutatóhálózati tevékenységének hatékonyságát is.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online