Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Barokk Randevú a Gödöllői Királyi Kastélyban

2019-08-11 11:34:35

Bach egyik ritkán játszott világi kantátátájának színpadi változata, Vivaldi a-moll kettősversenye Szentpáli Roland és Lukács Gergely tubaművészek előadásában, a Négy évszak eddig talán ismeretlen titkai, valamint a Swing à la Django zenekar és a Talamba Ütőegyüttes koncertje Sárik Péter közreműködésével augusztus 24-én, szombaton és 25-én, vasárnap a Gödöllői Királyi Kastélyban – tudatta hírportálunkkal a Heureka Music Agency képviselője.

A Barokk Randevú a hagyományos fesztiválokkal szemben egy olyan különleges komolyzenei koncertsorozat, amit a szervezők és a fellépő művészek barokk zene iránti szeretete hívott életre, és ahol a korabeli társasági élet hangulatát idézik fel. A fesztivál célja, hogy minőségi klasszikus zenei élményt nyújtson látogatóinak főúri módon berendezett helyszíneken, igényesen összeállított barokk zenei programmal.

A kulturális csemege szombati napján három előadás vár az érdeklődőkre. Délután egy órától Szentpáli Roland tubaművész koncertjét rendezik meg a gödöllői kastély barokk színházában.
Ezt követően, 16 órától a zenetörténet egyik legismertebb és legnépszerűbb műve, Vivaldi Négy évszak című alkotása lesz hallható a lovardában. Hollerung Gábor a műben keveredő három művészet – az irodalom, a képzőművészet és a zene – felől tárja fel a zenemű titkait.
A nap zárásaként, 20 órától szintén a lovardába várják a műfaj kedvelőit, méghozzá J. S. Bach: Phoebus és Pán párviadala című, kevéssé ismert, játékos, a humort sem nélkülöző kantájának megtekintésére. A darabot Dénes Viktor rendezte, a Budafoki Dohnányi Zenekart Hollerung Gábor vezényli

A Barokk Randevú második napján, augusztus 25-én, vasárnap 19.30 órától ismertebb barokk művek témái a jazz, a swing, a bossa nova és a bolero műfajában kalandozva csendülnek fel a Swing á la Django és a gödöllői Talamba Ütőegyüttes (képen, balról jobbra: Grünvald László, Szitha Miklós, Zombor Levente, V. Nagy Tamás) pörgősnek és innovatívnak beharangozott nagykoncertjén, a lovardában.


A felejthetetlen zenei élményt és a tökéletes nyár esti kikapcsolódást a műfaji sokszínűség mellett a zenészek virtuóz játéka, valamint a Gödöllői Királyi Kastély műemlék-együttesének varázslatos hangulata is garantálja. Idén az est sztárvendége a hazai jazz szcéna egyik kiválósága, Sárik Péter zongoraművész lesz.
További információ ezen az elérhetőségen olvasható, ahol jegyek is válthatók a koncertekre.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online