Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ennyi ajánlással lehet polgármester- és képviselőjelöltté válni Gödöllőn

2019-08-08 12:35:25

A választási eljárásról szóló törvény szerint az október 13-án, vasárnap esedékes önkormányzati választáson azok a jelöltek vehetnek részt, akik összegyűjtötték az induláshoz szükséges számú, érvényes választópolgári támogató ajánlást. A választópolgárok – miként a tavaly áprilisi országgyűlési-, illetve a májusi EP-választáson – több jelöltet is ajánlhatnak.

Az érvényben lévő jogszabály alapján képviselőjelölt az lehet, akit az adott választókerület választópolgárainak legalább 1 százaléka jelöltnek ajánlott. Gödöllő esetében polgármesterjelölt az lehet, akit legalább 300 választópolgár jelöltnek ajánlott. A jelöltállításhoz szükséges ajánlások pontos számát a helyi választási iroda vezetőjének, vagyis, a jegyzőnek kell megállapítania.

Ezúttal a helyettes, dr. Lukács Adrienn, városunk aljegyzője – alapul véve az augusztus 7-én, szerdán a névjegyzékben szereplő 25.521 választásra jogosult állampolgár számát – tett eleget augusztus 8-án a törvényi előírásnak. Kézjegyével ellátott közleménye értelmében a Gödöllőn kijelölt 10 egyéni választókerületben az alábbiak szerint alakulnak a jelöltállításhoz szükséges minimális aláírás-számok:

I. (Máriabesnyő – Fenyves): 31 fő választópolgár ajánlása
II. (Máriabesnyő – Antalhegy, Csanak):
30 fő választópolgár ajánlása
III. Blaha):
29 fő választópolgár ajánlása
IV. (Haraszt):
26 fő választópolgár ajánlása
V. (Kazinczyi-lakótelep – Röges):
27 fő választópolgár ajánlása
VI. (Belváros):
19 fő választópolgár ajánlása
VII. (Szent János és Kör utcai lakótelep):
24 fő választópolgár ajánlása
VIII. (Palotakert – Kertváros):
24 fő választópolgár ajánlása
IX. (Egyetem – Köztársaság út környéke):
29 fő választópolgár ajánlása
X. (Alvég):
21 fő választópolgár ajánlása

Az egyéni választókerületi jelöltet és a polgármester-jelöltet szeptember 9-én, hétfőn 16 óráig kell bejelenteni, a kompenzációs listát állítóknak pedig további egy nap áll rendelkezésükre, hogy leadják a névsort.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online