Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Irány a konditerem!

2019-06-20 16:53:07

Manapság abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy számtalan sportolási lehetőség közül választhatunk. Hogy milyen sportág mellett döntünk, az sokszor azon múlik, hogy milyen időbeli keretekkel rendelkezünk.

Mondhatnák, hogy a korunkra jellemző krónikus időhiány és a felgyorsult élet miatt felkapottak a fitnesztermek, de az igazság az, hogy rengeteg előnnyel rendelkezik egy jól felszerelt edzőterem, és ezért is vált népszerűvé a konditermi edzés.

Miért az edzőterem?

Az edzőterembe különféle céllal érkezhetnek a mozogni vágyók. Van, aki a testépítést tűzte ki célul, van, aki fogyókúrája mellé keres kiegészítő mozgást, és van, aki egészen egyszerűen sportolni akar. Időjárástól, évszaktól függetlenül, akkor és úgy, ahogy tud és szeretne. A sokféle géppel és súlyzóval azt az izomcsoportot erősíthetjük, amelyet szeretnénk.

A professzionális edzőtermi gépeknél kicsi a sérülésveszély, és olyan technikai vívmányokkal rendelkeznek, amelyekkel igazán szórakoztatóvá is válhat az edzés. Ergonomikus és minőségi kialakításuk mind azt a célt szolgálják, hogy használójuk biztonságosan és hatékonyan edzhessen. A konditermi edzés nemcsak egészségmegőrzésre, izomnövelés szempontjából hasznos, hanem bizonyos rehabilitációs esetekben is sikerrel alkalmazható.


Mire ügyeljünk?

Ha még járatlanok vagyunk a gépek használatában, érdemes személyi edzővel kezdeni. A szakember nagy segítségünkre lehet, hiszen iránymutatásai alapján a legtöbbet tudjuk kihozni edzésünkből úgy, hogy elkerüljük a túlzott terhelést vagy éppen a sérüléseket.

Kezdőként hajlamosak vagyunk nagy lendülettel és lelkesedéssel nekivágni a sportnak, de mint minden mozgásformánál, itt is nagyon fontos a fokozatosság. Választhatjuk az egyéni edzést, de az edzőtermekben számos csoportos tréningen is részt vehetünk. Ez a megoldás kötöttebb az órarend miatt, de akit motivál a közösségi tevékenység, annak biztosan beválik az együttes munka.

Néhány tipp
Ha elszántuk magunkat, és a konditermi edzés mellett döntöttünk, akkor válasszuk ki a nekünk megfelelő helyet. A fentiek mellett fontos, hogy a terem otthonunkhoz vagy munkahelyünkhöz közel legyen. Egyrészt nem utazzuk el a szabadidőnket, időt spórolunk, másfelől hajlamosak vagyunk időhiányra fogni a sportolás elmaradását. Akik főleg gépekkel szeretnek edzeni, azoknak különösen fontos a terem felszereltsége, gépparkjának állapota, minősége. De ugyanígy befolyásoló tényező lehet a tisztaság, az árak és a közönség is.

Akinek fontos, hogy szauna, szolárium, egyéb wellness lehetőségek is rendelkezésre álljanak, találhat ilyen fitnesztermet is. Mielőtt elköteleződnénk, és megvennénk a bérletet, előtte érdemes kipróbálni a kiszemelt helyet.

És végezetül: ne feledjük, hogy az edzőtermi mozgás nem csak testünket szolgálja, hanem, mint minden sport, igazi hangulatjavító, és lelki egészségünket is óvja, javítja.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online