Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Negatív mutatókat produkáltak a gödöllői közalapítványok

2019-06-05 16:53:46

Május végi tanácskozásukon a gödöllői városatyák elvileg négy, gyakorlatilag három, a helyi önkormányzat által a korábbi években alapított közalapítvány 2018-ban folytatott gazdálkodását bemutató kuratóriumi beszámoló elfogadására is áldoztak néhány percet. Az előterjesztéseket vita és ellenvetés nélkül hagyták jóvá a települést irányító grémium tagjai.

Korábbi tulajdonosi döntés alapján a hosszú éveken át a rezsihátralékos gödöllői családokat támogató Segítség Közalapítványról kiderült, hogy tevékenységét 2017 decemberében lezárta, számláját megszüntette. A megszüntetés jogi folyamatát átadta az alapítóknak. Tavaly a megszüntetési folyamat zajlott, aminek befejezése mostanság várható.

Alapvetően a kevéssel több mint 3 millió forintos önkormányzati támogatás és a pályázatokon elnyert pénzek eredményezték a Gödöllői Új Művészet Közalapítvány tavalyi, 8.272.000 forintos bevételi forrását, miközben a közhasznú ráfordítások ennél 397 ezer forinttal magasabb összeget emésztettek fel.

A könyvvizsgálói jelentésből – többek között – kitűnik, hogy jelentős kétségek merülnek fel a Gödöllő és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány vállalkozás folytatására való képességét illetően. Az alapítótól tavaly 800 ezer forintos támogatást élvező szervezet 1.913.000 forintos veszteséget halmozott fel 2018-ban. Nem sorolható a pozitívumok közé, hogy az alapítványnál lévő három gépkocsi közül az egyik totálkárosra tört az elmúlt esztendőben.

A Gödöllői Sport Közalapítvány beszámolójából kitűnik, hogy 2018-ban valamivel több mint 29,1 millió forintos bevételt realizáltak, miközben kiadásaik megközelítették a 32 millió forintot (ebből közel 11 millió forint személyi kiadás volt), így a döntően a közösségi tulajdonban lévő sportcélú ingatlanok – köztük a Kornya Mihály utcai skatepark – hasznosítására szorítkozó tevékenységük vesztesége az elmúlt évben kevéssel több mint 2,8 millió forintra rúgott.
A skateparkkal kapcsolatosan érdemes megjegezni, hogy annak működtetése során tavaly 1.358.800 forintos bevétel képződött, a költségek viszont 1.846.216 forintos összeget tettek ki, ezáltal az üzemeltetés 487.416 forintos veszteséget eredményezett. Ráadásul, 2019-ben nagyobb karbantartási, felújítási munkák lesznek időszerűek a létesítményben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online