Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Górcső alatt a HDD-k megbízhatósága

2019-05-25 10:07:15

A merevlemezek (HDD – hard disk drive) először az 1950-es években jelentek meg. Működési elvük azóta is változatlan. A működési sebességük és a tárhely méretük azonban jelentősen megnövekedett.
A HDD merevlemezeknél az adatok egy mágnesezhető tányérra kerülnek. Ezeket az író és olvasó fej mozgatásával tudjuk feldolgozni. A tányérok folyamatos mozgása mellett a fej is folyamatosan mozog. Így éri el a koncentrikus körök mentén elhelyezett adatokat. Működésükhöz memóriachipeket használnak, olyat, amilyet az USB-k és a memóriakártyák is. A HDD-k elérhetőek beépített vagy külső merevlemezként használható kivitelben is.

Megbízhatósági teszt

A Backbaze felhős szolgáltató évek óta teszteli, és adataikat nyilvánossá teszik arról, hogy az adott évben melyek a legmegbízhatóbb HDD-k. A merevlemezeket vizsgálják rendszerindítási és adattárolási szempontból is. A cég által átfogó elemzést kaphatunk a legrészletesebb körülményeket figyelembe véve a piacon elérhető modellekről. A merevlemezek közül a legmegbízhatóbb besorolást azok a modellek kapták, melyek a tágas tárolókapacitás mellett, működés közben akadozásmentesen és gyorsan működnek.


Választás

A HDD vásárlásakor figyelembe vehetjük a Backbaze adatait is. Ezen kívül az is sokat számít, hogy a merevlemeznek milyen felhasználói igényeket kell kielégíteni. Minden fogyasztó szempontjából másik típus lehet a legmegbízhatóbb HDD. Sokuknál szerepet játszik a márkanév is. Bár erre nem érdemes alapozni. Egyes gyártók bizonyos darabjai akár átlagon felüliek is lehetnek, a többi esetleg csak úgy a kötelezően elvárt minimumot hozza.

Napjaink legelterjedtebb tárolóegységei a külső merevlemezek. Egyszerűen csatlakoztathatóak a számítógéphez, laptophoz. Kis méretükből adódóan akár állandó jelleggel is használhatjuk. Rendkívül nagy tárhellyel rendelkeznek, és ehhez mérten kedvező az áruk.

A Verbatim 10 TB HDD külső merevlemeze fekete színben kapható. A tíz Terabájtnyi terület több, mint tízezer Gigabájtnyi helyet jelent. Ez a méret már inkább az üzleti felhasználóknak nyújt rendkívül rugalmas kereteket. Akár egy szimpla felhasználó részére, de még egy egész családnak is durván túlméretezett lehet egy ekkora tárolókapacitás.

A HDD-ben kételkedőknek, csalódottaknak, vagy a fejleszteni vágyóknak is van lehetőségük az SSD-k választására. Újabb technológia, más működésen alapul. Mint minden rendszernek, előnyei és hátrányai is akadnak. A felhasználási szokások a döntői, hogy kinek melyik az ideálisabb adattároló megoldás.
Bármilyen HDD-re is essen a választásunk, azok sok-sok évnyi működéssel fogják meghálálni azt. A Dvdolcson.eu kínálatában a beépíthető és a külső működési elvű merevlemezek mellett az SSD-k is elérhetők. A merevlemezek mellett az összes adattároló eszköz változatos tárhely mértekben és akciók nélkül is verhetetlenül alacsony árakon vásárolhatóak meg online üzletükben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online