Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Segédeszközök az otthoni betegápoláshoz

2019-05-16 10:37:41

Amikor beteg van a háznál, nincs könnyű dolgunk. Minden igyekezetünket, gondoskodásunkat beleadva sem érhetünk el hatékony ápolást biztonságos, minőségi betegápolási eszközök nélkül. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani a Gödöllői Hírek online olvasóinak is 13+1 segédeszközzel, amire nagy valószínűséggel szüksége lehet.

A beteges hónapok előtt (ősz, tavasz) érdemes előre beszerezni a nélkülözhetetlen segédeszközöket. Manapság már az otthonunkból, az interneten keresztül is megvásárolhatjuk ezeket, hogy felkészültek legyünk.

Ha egy gyermeket ápolunk, inkább lázmérőre van szükségünk. Egy felnőtt ápolása már komolyabb átgondolást igényel, szükségünk lehet bőrtisztító kendőkre, felfekvés elleni eszközökre vagy akár szoba WC-re. Minden ilyen eszköznek az ára a minőségtől függ, így jó, ha találunk egy megbízható, segítőkész céget, ahol bátran vásárolhatunk.


13+1 segédeszköz fekvő- vagy járóbeteg gondozáshoz:


1.
    Vízhatlan lepedő – megóvja a matracot, többféle méretben és minőségben létezik, például: PVC, gumi vagy impregnált, haránt, gumipántos.
2.
  Lázmérő – digitális vagy analóg, modern fülbedugós, flexibilis, higanymentes fajták.
3.
  Vizeletgyűjtő – női vagy férfi kacsa fogantyúval, fedeles vagy fedél nélküli; ágytálak, bilik vagy vizeletgyűjtő pohár laborvizsgálathoz.
4.
   Nedves bőrtisztító kendő – intim részek tisztítására szolgáló kendők, kesztyűk; többféle márka, különböző méretű kivitelben.
5.
Fertőtlenítők – segédeszközök, amik felületek tisztítására szolgálnak. A higiénia fenntartása fontos mind a gondozó, mind a gondozott érdekében; létezik oldat, spray vagy törlőkendő formában, többféle kiszerelésben.
6.
  Etetőkendő – vannak műanyag, papír (egyszer használatos) vagy impregnált fajták, több méretben kapható zsebbel vagy anélkül.
7.
  Szoba WC – léteznek fix kialakítású és gördíthető típusok, zuhanyszékként is használható darabok; kiemelten fontos szempont a tárolás és a terhelhetőség.
8.
    Hajmosó sapka – a fekvőbeteg hajmosásának könnyítése érdekében kialakított, egyszer használatos termék; vízmentes vagy habsamponos típusok.
9.
   Betegalátétek – léteznek különböző méretű mosható vagy egyszer használatos fajták.
10.
Párnaemelő – a fekvő kényelmét szolgálja, vagy a felültetését segíti, megtámasztja a hátat; léteznek hagyományos és prémium minőségűek, szellőzéstől függően.
11.
  Gyógyszeradagoló – gyógyszerek szedését megkönnyítendő adagoló; napi vagy heti, álló vagy fekvő kialakítású, magyar felirattal vagy piktogrammal; utazáshoz külön szelence vagy digitális emlékeztető funkcióval.
12.
  Ágykapaszkodó – ez lehet állvány vagy létra kialakítású, kisebb vagy nagyobb, műanyag vagy fa kivitelű; cél, hogy a beteg felülését meg tudjuk oldani.
13
. Ágyemelő lábalátét – ágymagasításra alkalmas emelő szerkezet; főleg csípőműtétek után szükséges.
14.
Felfekvés elleni eszközök – léteznek betegalátétek, párnák, pólyák, krémek, amikkel jelentősen csökkenthető a decubitus (felfekvés) kialakulása.

Remélhetőleg, tudtunk segíteni Önnek a fent felsorolt eszközök összegyűjtésével! Ha szüksége van betegápolási termékekre, forduljon az Értéksziget webáruházhoz bizalommal, biztosan megtalálja a szükséges segédeszközöket.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online