Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Életbiztosítás minden korban

2019-05-04 10:50:53

Bár, a gödöllőiek közül is sokan kötnek manapság életbiztosítást, minden bizonnyal még többen vannak olyanok, akik nem igazán igazodnak el ebben a témában, nekik próbálunk segíteni ebben a cikkben, amiben körbejárjuk az életbiztosításokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat: kinek, mikor, milyen típusú életbiztosítást érdemes kötnie.

Mi is az az életbiztosítás?
Az életbiztosítások esetében a biztosítási összeg kifizetése abban az esetben realizálódik, amikor olyan nem várt baleset, haláleset következik be, amelyből való kilábalás nem várt költségekkel jár, és amik jelentősen megnehezítenék egy család életét. Ez lehet a már említett haláleset, súlyos betegség, amely után hosszabb időn keresztül kiesünk a munkából vagy éppen a rokkantság. Ahogy a más típusú biztosítások fajtától függően más és más esetben fizetnek, úgy az életbiztosítások esetében is alaposan körbe kell járni, hogy melyik típus, milyen nem várt esemény bekövetkezése esetén teljesít. Így vannak olyan életbiztosítások, amik bármilyen haláleset bekövetkezése esetén fizetnek, míg mások csak közlekedési balesetből eredő haláleset esetén.

Életbiztosítást kötni mindenkinek érdemes, főleg annak, akinek jövedelmétől, egyéb bevételétől más emberek is függnek, pl. családfenntartó, idős szülőkről gondoskodó családtag. A biztosítás megkötése előtt mindig érdemes alaposan átgondolni, hogy mekkora életbiztosítást kössünk, mekkora az az összeg, amely egy nagyobb baj esetén átsegíthet minket vagy a családunkat a nehézségeken. Sokan amiatt nem kötnek életbiztosítást, mert az ezzel járó havi kiadásokat sokallják, ám ha jobban belegondolunk, sokkal rosszabb helyekre is elmegy az a kis összeg, amikor pedig bekövetkezik a baj, óriási segítséget jelent.


Ki köthet életbiztosítást?

Sajnos, időskorban az emberek jobban ki vannak téve a baleseteknek, krónikus betegségeknek, és a családtagok legtöbbször nincsenek a közelben, hogy segítséget nyújtsanak. Számukra is elegendő a napi rohanás, a munka, az iskola, az idős szülőkre sajnos csak kevés idő marad.
Ma még tévhitként él az emberekben, hogy egy bizonyos kor felett már nem lehet életbiztosítást kötni. Ugyanakkor tény az, hogy még a nyugdíjasok számára is nyitva áll a lehetőség arra, hogy életbiztosítást kössenek. A legtöbb emberben ebben a korban jelentősen felerősödik az igény arra, hogy gyermekeiknek, unokáiknak ne jelentsenek anyagi terhet, akkor sem, ha majd gondoskodásra szorulnak, sokan a haláleset bekövetkeztekor is szeretnének hozzájárulni a felmerülő költségekhez.

Szerencsére, ma már a biztosítók nyitottak arra, hogy az idős emberek számára is kínáljanak életbiztosításos konstrukciókat, amelyekkel nyugodtan tölthetjük nyugdíjas éveinket, nem kell állandóan az anyagi terheken rágódnunk. Csomagoktól függően választhatunk olcsóbb és drágább biztosítási összegek között, amelyek más-más szolgáltatást nyújtanak, ha bekövetkezik egy nem várt esemény, legtöbbjük tartalmaz 24 órás telefonos asszisztenciát, információs vonalat, és a baj bekövetkezése esetén egy fix összegű kifizetést. Érdemes tehát körülnézni még idős korban is a biztosítások e típusa között, bizonyára mindenki talál saját maga számára megnyugtató megoldást.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online