Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Új honlapot állított az esküvőszervezés szolgálatába a Lázár Lovaspark

2019-04-17 16:46:59

Április 12-én a horvátországi Dubrovnik adott otthont a Kína-Közép-Kelet-Európa (KKE) együttműködés legutóbbi eseményének, ahol – a miniszterelnöki találkozókon és egyeztetéseken kívül – üzleti megbeszéléseket tartottak az érintett országok gazdasági társaságainak és civil szervezeteinek képviselői, köztük a turizmus fejlesztésében érdekelt körök is. A komoly látogatottság- és bevételnövelő sikerrel kecsegtető tárgyaláson Gödöllőt és környékét dr. Ujváry Tamás, a Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója (képen balra) és Darázs György, a domonyvölgyi Lázár Lovaspark direktora (képen jobbra) képviselte. A nem csak gödöllői, hanem országos és nemzetközi szinten is számottevő vonzerőt jelentő idegenforgalmi célpontok összehangolt kínálattal álltak elő. Hogy milyen eredménnyel, arra Darázs György válaszolt.

-  Igazgató úr! Milyen tervekkel utaztak Dubrovnikba? Mi volt az a minimális cél, amit szerettek volna elérni a tárgyalások során?
- Szerettünk volna mindenképp jelentős horderejű kínai utazási irodákkal találkozni, akik számára egy közös programot ajánlottunk, miszerint: nosztalgia vonatos utazás keretében eljönni Gödöllőre és megnézni a királyi kastélyt, Sisi kedvenc kastélyát, illetve részt venni a Lázár Lovaspark lovasbemutatóján, majd megkóstolni a kiváló magyar ételeket. Sikerült is jó néhány irodával találkozni. Többek között a China International Travel Service képviselőjével, aki látott fantáziát a programban, valamint a balkáni és közép-kelet-európai országokba a kínaiakat beutaztató Great Line iroda munkatársával is tárgyaltunk. Emellett sikerült konferenciabeszélgetés keretében egy sanghaji nagy utaztató irodával is kapcsolatot teremteni. Egy szlovén cégvezető hölggyel is találkoztunk, aki szintén a kínaiak közép-kelet-európai országokba történő utaztatással foglalkozik. Az ő közbenjárásával és a kínaiak által annyira kedvelt wee chat alkalmazás segítségével már több kínai utaztatóval kötött össze minket az eseményt követő napokban.
További jó hír hogy ez a rendezvény, amin a Bank of China meghívására vettünk részt, Csungkingban folytatódik, ahol a 22. Nyugat-kínai Kereskedelmi és Befektetési Expo-n hazánk díszvendég lesz, külön pavilonban. Magyarország különleges figyelmet kap, hiszen elsőként vettük fel 70 éve a diplomáciai kapcsolatokat Kínával. A gödöllői kastély és a Lázár Lovaspark is képviseli hazánkat a világ egyik legnagyobb városában megrendezésre kerülő eseményen.

- Egytől tízig terjedő, a jót magasabb számmal jelölő skálán, hányasra értékeli az egyeztetések eredményességét? Mikorra várható kézzelfogható üzleti hatása a kialakított kapcsolatoknak?
- Az egyeztetések eredményességét egyelőre nem tudjuk megítélni, de ha csak egyetlen tárgyalás sikerre vezet, akkor a maximális pontot elértük a skálán. A kézzelfogható üzleti hatás valószínűleg hosszabb átfutási idejű. A kínai piacon általában egy-két évet vesz igénybe, amíg beindulnak a kapcsolatok. Mivel már hosszabb ideje dolgozunk kínai irodákkal, ezáltal bizonyos ismertséggel rendelkezünk, akár gyorsabb felfutás is várható.


- Immár 18 éve, hogy megnyílt az Ön által vezetett domonyvölgyi Lázár Lovaspark. Az elmúlt közel két évtized alatt – a létesítmény folyamatos bővítése és fejlesztése mellett – számos családi- és céges programot bonyolítottak le. Talán esküvőből a legtöbbet. Rendelkeznek olyan statisztikával, ami megmutatja, hogy hány pár násznépe töltött kellemes perceket a boldogító igen kimondása után Önöknél?
- Nyitás óta mintegy 800 sikeres esküvőn vagyunk túl a Lázár Lovasparkban. Ha az átlagos, 10 órás tartózkodást számoljuk, akkor ez megközelíti a félmillió kellemes percet.

- Ha emlékeim nem csalnak, voltak olyan évek, amikor hosszú hónapokkal korábban betelek a nyári esküvői időpontok. Ha most kelne frigyre valaki, mikorra tudnák beütemezni?
- Az esküvők továbbra is a legfontosabb rendezvényeink közé tartoznak. Olyannyira, hogy idén egy külön honlapot készítettünk el, ami kifejezetten csak az esküvői tevékenységünkről szól. Az oldal két címen is elérhető, részben a lazarlovasparkeskuvo.hu, részben pedig a lazarwedding.hu elnevezés alatt. Egy naptárat is elhelyeztünk a felületen, ahol a szabad időpontok megtalálhatók. Elárulom, az idei szezonra is akad még belőlük néhány.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online