Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A gödöllői utakon is lehet időzített bomba

2019-04-16 16:57:28

A közúti ellenőrzések során alkalmazott alkoholszondák tavaly Magyarországon 27.801 esetben jeleztek ittasságot. Úgy is fogalmazhatunk, hogy ennyi időzített bomba veszélyeztette mások életét Magyarország útjain. Az ittas állapotban közlekedők 1.425 balesetet okoztak 2018-ban, ami az összes közúti közlekedési baleset 8,5%-át tette ki.  Az ittasan okozott balesetek 55%-áért a személygépkocsi-vezetők, 23%-áért a kerékpárosok voltak felelősek.

Az összes ittas járművezetőt csak akkor lehetne kiszűrni a forgalomból, ha a rendőrök mindig mindenkit megállítanának, ami nyilvánvalóan a forgalom lebénulását eredményezné. A rendőrség új – a police.hu oldalon közzétett – videója a járművezetők (valamint hozzátartozóik és barátaik) figyelmét akarja felhívni a veszélyre, ami ellen ők tehetnek a legtöbbet…  …hogy mindenki hazaérjen!


Ami a Gödöllői Rendőrkapitányság hasonló adatait illeti, elmondható, hogy az utóbbi években az illetékességi területen bekövetkezett, személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek mintegy 10 százalékánál mutatták ki a járművezetők ittasságát.

Számos alkalom van, ami okot szolgáltathat az alkoholos italok fogyasztására. Az egyik ilyen a húsvét. Higgyék el, nem éri meg kockáztatni, és piásan járművet vezetni. Részben azért, mert fennakadhatunk a – várhatóan fokozott – rendőrségi ellenőrzésen, részben pedig azért, mert pótolhatatlan veszteséggel járhat…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online