Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Stagnáló üzemmódba került a gödöllői sporttámogatás

2019-03-31 10:47:52

Ami az önkormányzat által éves szinten biztosított működési támogatási keretösszeget illeti, megállni látszik az idő Gödöllőn. Ebben az évben nem változik a tavalyi 37 millió forintos összdotáció mértéke, mi több, a belső elosztási arány is csak két helyen módosul 2018-hoz képest.

A március 28-án elfogadott határozatból kiderült, hogy a sportcélú közpénz-keretből 13 millió forintot szánnak a kiemelt egyéni- és csapatsport szakosztályok (Gödöllői EAC atlétika és vívás, illetve Gödöllői SK asztalitenisz) pályázati úton történő alaptámogatására. Ezen felül 8,5 millió forintos összeg szolgálja a helyi versenysport- és szabadidős szakosztályok dotációját, úgy, hogy az előbbiek között – az elmúlt öt és félhez képest – 6 millió forintot, az utóbbiak körében pedig 2,5 millió forintot osztanak szét pályázati úton.

A tavalyinál félmillió forinttal kisebb összeg, azaz, 2 millió forint jut a F.U.T. Alapítványnak, miként a Városi Diáksport Bizottság ez évi dotációja ugyancsak 2 millió forintra rúg. Az oktatási intézmények pályázati úton történő motivációs támogatására 2019-ben is 1,5 millió forintot áldoz a városvezetés.
Nem változik 2018-hoz képest a polgármesteri hivatal polgármesteri kabinet sportfeladatainak ellátására szolgáló 4 millió forintos tétel, és idén is megmarad a tartalékkeret, ami 6 millió forintos mértéket takar. Ezek, a határozati javaslatban nem nevesített felhasználású összegek a teljes előirányzat csaknem egyharmad részét fedik le.

Adalékként szolgál, hogy a TAO-támogatásban részesülő sportágak gödöllői képviselői külön önkormányzati pénzinjekcióban idén sem reménykedhetnek. Elgondolkodtató azonban, hogy a helyi sportegyesületeknek szánt keretösszegek felosztása után minden bizonnyal az derül majd ki, hogy a tartalékkeretet anyagilag jobban megbecsüli a városvezetés, mint a kézzel fogható eredményeket szállító sportszakmai műhelyek bármelyikét…  


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online