Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A gödöllői Fideszesek szerint a helyi egészségügy több városi pénzt érdemel

2019-03-28 17:36:26

A gödöllői képviselőtestület március 28-i ülése azzal indult, hogy Simon Gellért (Fidesz-KDNP) ügyrendi javaslatát – az SZMSZ rendelkezéseire hivatkozva – nem méltányolhatta a várost irányító grémium tagsága. Ezért a gödöllői testületben ellenzéki szerepet felvállaló képviselő jelezte, hogy az egyebek napirendi pontnál kíván majd szólni.

Így is lett! Simon Gellért a Tormay Károly Egészségügyi Központ pénzügyi támogatására Molnár Árpád képviselőtársával közösen jegyzett, és a helyszínen kiosztott előterjesztésben foglaltak lényegét szóban ismertette. Határozati javaslatokból kettőt fogalmaztak meg: az egyikben 85 millió forintot, a másikban 75 millió forintot kértek a település idei költségvetéséből biztosítani az egészségügyi központ gép- és eszközparkjának cseréjére (például: tüdőröntgen-gép), felújítására, pótlására. Legfőbb indokuk az volt, hogy az intézmény fenntartója a gödöllői önkormányzat, így ez városi feladat. Ráadásul, a település idei költségvetésében lehet találni fedezetet, akár a fejlesztési tartalék, akár a városháza átépítésére szánt 500 millió forint átcsoportosítása szóba jöhetne.

Várható volt, hogy Simon Gellért szavai a másik oldalon „olajat jelentenek a tűzre”. Gémesi György múltbéli dokumentumokkal próbálta alátámasztani véleményét, miszerint: az önkormányzat – annak ellenére, hogy szerinte nem fenntartó – az elmúlt években 116 millió forintot költött a járóbeteg-ellátással kapcsolatos infrastruktúra fejlesztésére. A működés éves szinten 60-80 millió forintos hiányát viszont nem lehet számon kérni az önkormányzaton, hiszen a bérek, az energia és a vegyszerek finanszírozása a NEAK (korábban OEP) feladata.

Tegyük hozzá, hogy a polgármester utóbbi mondatát senki nem vitatta, ám némi közjáték lezajlott Gémesi György és Simon Gellért között. A város első embere azt kérdezte elmosolyodó képviselőtársától: mi olyan vicces? Az érvelése – hangzott a válasz. Akkor csak nevessen rajta – zárta rövidre a szóváltást a városvezető.

A vitába bekapcsolódott Vécsey László kormánypárti országgyűlési képviselő is, aki kifejtette: tovább folyik a maszatolás. Egyértelmű, hogy – mivel annak idején, amikor lehetősége volt, nem adta át az államnak – az önkormányzat feladata a gödöllői egészségügyi központ fenntartása, ezért nem korrekt folyamatosan az államra mutogatni.

Az érvek és ellenérvek ütköztetése egymás szavába vágásával ért véget. Az előterjesztésről az SZMSZ-ben foglaltak miatt szavazni nem lehetett, ezért nagy a valószínűsége, hogy a téma április 25-én újra a gödöllői képviselőtestület elé kerül.
Időközben a Fidesz Gödöllői Szervezetének közösségi oldalán az itt elérhető bejegyzés jelent meg a történtekről.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online