Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nem méltányolták a gödöllői piac fejlesztési igényét

2019-03-27 08:14:32

Tavaly kora nyáron merült fel először, hogy anyagi forrást áldoznának a gödöllői piacépület csarnoka üvegtető-szerkezetének rekonstrukciójára. A nettó értéken számolva, megközelítőleg 30 millió forintos kiadást jelentő beruházást eredetileg saját erőből kívánták végrehajtani, de jött egy pályázati lehetőség, amivel élni kívánt a városvezetés. Sikeres kandidálás esetén a költségek mintegy 70 százalékát fedezte volna a vissza nem térítendő dotáció.

Nos, mára kiderült, hogy a gödöllői részről megfogalmazott pénzigénylés nem járt sikerrel a Pénzügyminisztérium által meghirdetett pályázaton, ahol valamivel több mint 2,2 milliárd forintot osztottak szét 20 Pest megyei település között. A támogatást részben új piac létesítésére, részben pedig a már meglévő kereskedelmi egységek fejlesztésére lehet felhasználni.

A Pest Megyei Önkormányzat internetes oldalán közzétett lista alapján elmondható, hogy a gödöllői központú választókerületből két település kandidált eredményesen: Isaszeg csaknem 148,9 millió forintot, míg Szada 149,8 millió forintot fordíthat piacfejlesztésre ebből a forrásból.


Stúdióbeszélgetések Gödöllő és környező települések sportolóival

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online