Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mi kell ahhoz, hogy a gépjármű flotta tulajdonosa elégedett legyen?

2019-03-26 16:42:30

A profit növelése, illetve a kockázat csökkentése egész biztosan kiemelt fontosságú minden gépjármű flotta tulajdonosnak, köztük a gödöllőieknek is. Nem hátrány az sem, ha az adminisztráció nem temeti maga alá sem őt, sem pedig a munkatársait. Emellett pedig szintén fontos, hogy akár távolról is képes legyen érdemi információhoz jutni a lehető legkisebb erőfeszítés árán.
Ebben a rövid cikkben megmutatjuk, hogy a fent említett célok eléréséhez miért nélkülözhetetlen ma már egy jó flottanyilvántartó szoftver.

Megnövelt profit a felesleges költségek csökkentése által
A SeaFleet egyik elégedett ügyfele éves szinten 100 millió forint nagyságrendű megtakarítást köszönhet a szoftver bevezetésének. Korábban olyan kihívásokkal kellett megküzdeniük, mint a napi munkához szükséges adatok lassú beérkezése, vagy a szerviz számlák kézi feldolgozása. Hiányzott az üzemanyag felhasználás átfogóbb kontrollja is, ezen felül a járműhasználat sem volt megfelelően kézben tartva. A szoftver használatával lehetőségük nyílt egy átfogó koncepció megalkotására, ezáltal a felsorolt problémák megoldására.

Milyen módon lehetséges manapság megtakarítani?
Pár száz jármű esetében erre számos lehetőség akad. Szintén a SeaFleet egyik kliense foglalta legjobban össze a szükségleteket érintő lényeges szempontokat. Elmondása szerint neki egy olyan flotta adminisztrátorra van szüksége, aki nem késik, nem beteg, nem követ el hibákat, az eddigiekben elvárthoz viszonyítva dupla annyit teljesít, ugyanakkor a szokásos bér feléért dolgozik.


Miként valósul meg mindez a gyakorlatban?

A SeaFleet flottanyilvántartó szoftverrel az üzemanyag számlák, a biztosítói számlák, a járműkövető szolgáltatók számlái, illetve a flottaszolgáltatók számlái is egyszerűen betölthetők. Ezáltal nem kevés munkaidő szabadítható fel, ráadásul a hibázás lehetősége is kizárható.

A részletesen elemezhető üzemeltetési költségek tűpontosan rámutatnak autónként lebontva az extra javításokra. Analizálhatók a fogyasztási vagy meghibásodási események sofőrönként vagy járművenként, így megfigyelhetők az üzemeltetési kiadásokat érintő hosszabb távon kirajzolódó tendenciák.

Összevethetővé válhat az elégetett üzemanyag, a tartályba bekerült üzemanyag, illetve a tankoláskor vásárolt üzemanyag mennyisége, ami negatív esetben akár három jelentősen eltérő adat is lehet. Költségek szempontjából ez egyáltalán nem elhanyagolható információ. Szoftver segítségével kivitelezhető a tartós bérletben levő járművek futáselemzése, így időben látható lesz, melyik autóknál várható alulfutás vagy épp túlfutás.

A GPS alapú járműkövetőktől átvett adatokra alapozva alkalmazhatóvá válik a részutak munkaszámokhoz, költséghelyekhez rendelése. A jármű mindenkori vezetője pedig akár okos telefonjáról, menet közben is beviheti az észlelt hibákat, amivel számos félreértés és vita válhat elkerülhetővé.

Egy flottanyilvántartó szoftver leginkább pozitív hozadéka, hogy a munkatársak tudatában vannak az erősödő kontrollnak, így a trükközések és nemtörődömségek már a puszta tudat által is jelentősen csökkennek.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online