Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hiába egyesek tiltakozása, eladták Gödöllő egykori pedagógus-szállóját

2019-02-02 18:30:07

Október 18-án, zárt ülésen tárgyalták a gödöllői képviselőtestület tagjai azt a polgármesteri indítványt, ami a Tanító köz 7. szám alatt található „volt pedagógus-szálló” ingatlanának értékesítésre történő kijelölésére irányult. Akkor az volt a terv, hogy a TIGÁZ-DSO Földgázelosztó Kft. vezetékjogával terhelt létesítmény-együttest (lakóház, udvar, gazdasági épület) kétfordulós, versenytárgyalásos pályázat lebonyolításával értékesítik.

Időközben azonban ez okafogyottá vált, miután a felhívásra az ajánlattételi határidőn belül csak egyetlen pályázat érkezett. A kartali székhelyű Hajnáczkinvest Kft. illetékese az irányárral megegyező, bruttó 65 millió forintos vételárat jelölte meg, amiből 25 millió forintot február 20-ig, a fennmaradó 40 millió forintot pedig legkésőbb április 30-ig vállalt átutalni.

Ami az ingatlan felújítását, beépítését és hasznosítását illeti, az ajánlattevő társasházzá kívánja alakítani az épületet. A rekonstrukció során megvalósulhat a nyílászárók cseréje, a homlokzat szigetelése, a tetőtér beépítése, a közművek megújulása, napelemek telepítése. Játszótér építését is tervezik az épület közvetlen környezetében, illetve parkolóhelyeket is kialakítanának az ingatlanon, aminek bejáratához elektromos kaput telepítenének. A munkálatok az előzetes elképzelés szerint idén júliusban kezdődnének, és jövő decemberben zárulnának.

Függetlenül attól, hogy az egykori pedagógus-szálló épületének eladása egyes képviselőkben ellenérzést váltott ki, az értékesítésre vonatkozó határozati javaslatot és az annak mellékletét képező adásvételi szerződést többségi szavazással (11 igen, 1 nem és 2 tartózkodás) elfogadták.

Tették ezt annak ellenére, hogy Molnár Árpád (Fidesz-KDNP) – a „családi ezüst” kiárusítására hivatkozva – kezdeményezte az előterjesztés napirendről való levételét. Miután ez meghiúsult, a döntés előtti vitában Gémesi György elmondta, egy romos, 10 éve használaton kívüli épületről van szó. A városnak nincs pénze felújítani, és funkciót sem szánnak neki, ezért célszerű az eladása. Az értékesítésből származó bevétel fejlesztési célokat szolgál, vagyis: felelős vagyongazdálkodás esete áll fenn.

Simon Gellért (Fidesz-KDNP) ezzel szemben merőben más oldalról közelítette meg a kérdést. A képviselő úgy fogalmazott, hogy a választás évében a gödöllői önkormányzati ingatlanok kiárusítása nem támogatható, és azt is mérlegelni kell, ha a város feléli a vagyonát, előbb-utóbb védtelen marad. Fotó: Lencsés Csaba


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online