Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Új fejezet nyílik a hazai élelmiszer- és agrárinformatikában

2019-01-24 17:35:56

Szoros kooperáció a szakirányú és szakinformatikai képzésekben, partneri kapcsolat a kutatásokban és fejlesztésekben hazai, regionális és európai szinten. Ezek a sarokpontjai annak az együttműködési megállapodásnak, amit január 24-én írt alá a gödöllői központú Szent István Egyetemmel (SZIE) és a Szegedi Tudományegyetemmel (SZTE) a Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország, a gazdasági társaság budapesti székházában – olvasható a SZIE Médiaközpontja által kiadott sajtóközleményben.

A kutatás-fejlesztés-innováció számos területére kiterjedő, stratégiai dokumentum fontos mérföldköve lehet annak, hogy a hazai informatikai oktatás, valamint az agrár- és élelmiszeripari képzés struktúrája egyszerre legyen képes megfelelni a munkaerő-piaci elvárásoknak és a digitális kor kihívásainak.


Az eseményen jelen lévő dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (képen középen) az innovációs ökoszisztéma tekintetében ideálisnak nevezte az egyetemekkel aláírt megállapodást, amivel kapcsolatosan prof. dr. Palkovics László, a Szent István Egyetem tavaly novembertől kinevezett rektora (képen jobbról a második) leszögezte:
-
A duális képzéssel kombinált közös szakok egyszerre teremtenének ideális körülményeket a tehetséggondozására, és az így végzett szakemberek folyamatos utánpótlására. Egyre inkább elvárássá válik, hogy a munkavállalók erős informatikai kompetenciákkal rendelkezzenek. Az együttműködés egyben azt is jelenti, hogy a hallgatók innovatív és inspiratív környezetben szerezzék meg a legpiacképesebb tudást, aminek egyik kiváló színtere az Élelmiszer-tudományi Kar. Oktatási és kutatási tevékenységük, valamint a duális képzési tapasztalataik garanciát adnak az együttműködési megállapodásban foglaltak gyakorlati és sikeres megvalósítására. Aktív szerepet vállalnak az élelmiszeripari innovációk indukálásában az élelmiszergazdaság eredményességének érdekében – fogalmazott a SZIE vezetője.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online