Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Beindult a fedett pályás idény a gödöllői atlétáknál

2019-01-21 10:17:08

Január 19-én és 20-án a Gödöllői EAC atlétika szakosztályának valamennyi korosztálya, a felnőtt élversenyzőktől a legkisebbekig megkezdték a fedett pályás versenyzést.

A felnőtt sprinterek Lettországban, Kuldigában, a Catherine’s Cup elnevezésű EAP (European Athletics Promotion) versenyen vettek részt, ahol Nádházy Evelin és Deák Nagy Marcell egyaránt az értékes 3. helyet szerezte meg 400 méteren. Előbbi 55,18 másodperces, utóbbi 48,94 másodperces, a szezonkezdéskor jónak számító idővel. Ugyanitt Zsíros Zsanett 60,30 másodperces egyéni csúccsal 400 méteren, Bézsenyi Gergő pedig 60 méteren (7,01 mp) a tízedik pozíciót szerezte meg. A sprinterek edzője Karakas Józsefné.

A fővárosi BOK csarnokban lezajlott Budapest Nyílt Fedettpályás Bajnokság több gödöllői felnőtt-, junior- és ifjúsági korú atléta számára jelentette az évkezdetet. Közülük a legjobb eredményeket az abszolút összevetésben Bánovics József (2003 – rúdugrás, 430 cm, egyéni csúcs, ötödik hely), Répási Petra (1996 – 60 méter gát, negyedik hely), Renner Luca (1998 – magasugrás, 172 cm, harmadik hely) érték el. Rajtuk kívül juniorok között 60 méter gáton Ajide Dániel másodikként, míg az ifjúsági korú Dobránszky Laura 60 méter gáton harmadikként ért célba. Edzők: Körmendy Katalin, Deutsch Péter, Szörényi István, Farkas Roland.

Január 20-án, Székesfehérváron rendeztek az újoncoknak és serdülőknek nyílt országos versenyt, ami a jövő hét végi újonc ob előtti utolsó megmérettetés volt az U14-es korosztálynak. Ki kell emelni a lányok közül Kriszt Saroltát, aki kiváló idővel (9,67 mp) nyerte a 60 méteres gátfutásban az egyetlen aranyérmet, és 4. lett ötösugrásban, a fiúk közül Fodor Pétert, aki diszkoszvetésben (31,85 m) és 60 m síkon (8,18 mp) is ezüstérmes lett és Balázs Gergelyt, aki távolugrásban ezüstérmet, 60 méteren bronzérmet harcolt ki. Jól szerepelt még Tóth-Sztavridisz Szófia (negyedik hely 60 méter gáton és hatodik hely ötösugrásban). Edzők: Körmendy Katalin, Máté Alpár.


A Gödöllői EAC és az IKARUS közös rendezésében a Szent István Egyetem sportcsarnoka adott otthont a legkisebbek (U13 és U11) régiós SPORT XXI teremversenyének, ahol a GEAC 2-2 csapattal képviseltette magát mindkét korosztályban. A két régióban közel 300 sportolót felvonultató eseményen a házigazdák igen jól szerepeltek, a 9-10 évesek A jelű csapata, Ábrahám Zita, Klotz Fruzsina, Pálházy Nóra, Volentics Violetta. Krakóczki Bence, Nemes Roland, Németh Ábel, Szautner Kolos összeállításban a dobogó 2. fokára állhatott fel, míg a 11-12 évesek bronzérmesek lettek a Bútor Blanka, Lőkös Laura, Nemescsói Johanna, Pénzes Dóra, Fazakas Soma, Ferencz Ágoston, Nemescsói Ágoston, Menyhárt Olivér alkotta A jelű csapattal (képen, zöld felsőben a gödöllői gyerekek). Edzők: Kovács Gábor és Kovács Zoltán.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online