Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Szendvics Pipa néven szendvicsbár nyílt Gödöllő belvárosában

2019-01-17 11:24:01

Számos dolog juthat eszünkbe a Gödöllő-Mogyoród-Gödöllő helységnevek kapcsolatáról. Azonban, ha találós kérdésünket leszűkítjük a Patak étterem-Csíkvölgyi Pipa Csárda-Szendvics Pipa viszonylatra, csupán egyetlen közös nevezőt találunk. Ő pedig nem más, mint Vörös István Attila, a gödöllői és környékbeli gasztronómia egyik jellegzetes alakja, akit – a pipákhoz, pipázáshoz kötődő szenvedélye miatt – sokan Pipásként ismernek és tisztelnek, és aki 40 évvel ezelőtt nyitotta meg, majd 1995-ig működtette a Patak éttermet Gödöllőn. Csaknem negyed évszázados kitérő után megvalósította régóta dédelgetett tervét, és Szendvics Pipa néven tavaly december végén üzletet nyitott Gödöllő központjában, a Dózsa György út 1-3. szám alatt.

Találkozásunkkor múltidézéssel kezdtük a beszélgetést. Ahogy kimondtam a helybéliek körében legendásnak tekinthető Patak étterem nevét, Attilából azonnal feltörtek a szép emlékek. Elmondta, hogy az 1980-as években sok utazási irodával volt kapcsolatban, ezáltal temérdek külföldi csoportot fogadtak az étteremben, ahol – mások mellett – „tulipános” népi dekoráció és búbos kemence idézte a csárda-hangulatot. A bort hordókban tárolták, a vendégek maguk csapolhattak.
- Időközben megfogalmazódott egy kérés, nevezetesen az, hogy egy falusi parasztházban kellene kialakítani egy csárdát. Kisvártatva, 1985-ben kaptuk a hírt, hogy Mogyoród főterén van egy eladó parasztház. Az akkori Gödöllő és Vidéke ÁFÉSZ vezetősége úgy határozott, hogy megvásárolja az ingatlant, és csárdává alakítják. Így jött létre a Csíkvölgyi Pipa Csárda, amit közel három és fél évtizede, 1986. augusztus 7-én nyitottunk meg – összegezte a múltat Vörös István Attila.

Az emlékezés után következzen a jelen, vagyis: a gödöllői szendvicsbár ötletének megvalósítása. Attila nem tagadta, régóta álma egy ilyen jellegű üzlet nyitása, de eddig nem adódott rá lehetőség, többek között azért, mert nem talált alkalmas, frekventált helyen lévő helyiséget. A tavalyi év végén viszont meglett a lehetőség, mint mondja: Gödöllő egyik legjobb központi helyén, a tulipános szökőkúttal szemben.
Felvetettem: miért nem étteremben gondolkodott? Három okot sorolt fel ellene. Úgy, mint: Gödöllő telített, a Pipa Csárdát nem hagyja el és egyre nehezebb megfelelő személyzetet találni.

- Több lábon kell állni – folytatja szendvicsbár nyitásának indokait. – Hasonló üzlet nincs Gödöllőn. Egész évben vannak névnapok, születésnapok, családi események, bankettek, üzleti megbeszélések, amikre jó szívvel ajánlhatom termékeinket. Azt gondolom, áraink szolidak, a 33 féle – közte libamájas, kaviáros, kagylós, heringes, áfonyás, különleges sajtos – nyitott szendvics ára 280 és 580 forint között van, míg a hét féle zárt szendvicsünket 380 és 485 forint között kínáljuk. Ezen felül hidegtálak készítését és házhoz szállítását is vállaljuk.  Kínálatunkban 15 féle változat szerepel, ezeket a hétköznapokon 9 és 17 óra között nyitva tartó üzletben fellelhető katalógusban lehet megtekinteni, kiválasztani és megrendelni, illetve a (06-30) 934-3212-es telefonszámon is lehet érdeklődni. Azt javaslom, tegyék ezt minél többen. Higgyék el, megéri!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online