Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Non-stop használhatják a Forrást a gödöllői hajléktalanok

2018-11-29 11:09:08

Miután az október 15-től módosult Alaptörvény, illetőleg szabálysértési törvény szankcionálja a közterületen történő életvitelszerű tartózkodást, változtatni kellett a Gödöllői Forrás Szociális Segítő és Gyermekjóléti Központ működését szabályozó okirat tartalmán és a házirenden is.
Ha valaki, akkor a szociális ellátórendszer gödöllői illetékesei és a városvezetés tagjai tudják, mennyire érzékeny kérdésről van szó.

A jogszabályváltozás azt a célt szolgálja, hogy életvitelszerű lakhatásra ne használják a települések közterületeit és napi 24 órában minden rászoruló kapja meg a szükséges ellátást. Településünkön a Forrás Szociális Segítő és Gyermekjóléti Központ működteti a nappali melegedőt (engedélyezett létszám 20 fő), az éjjeli menedékhelyet (engedélyezett létszám 6 fő), valamint a hajléktalanok átmeneti szállását (férőhely 8 nő és 20 férfi). Az egyénre szabott szociális és mentálhigiénés munka mellett, különböző közösségi programokat is szerveznek az érintetteknek.

Hogy biztosítható legyen a gödöllői rászorulók 24 órás ellátása, módosítani kellett a nyitvatartási időkön. A nappali melegedő mostantól 8 és 18 óra között (napi 10 óra), az éjjeli menedékhely pedig 18 és 8 óra között (14 óra) tart nyitva a hét minden napján a Madách iskola kollégiumi toronyépületének szomszédságában található faházas létesítményben.

Az ülésen rövid helyzetjelentést adott a gödöllői hajléktalanokról Forrainé Murányi Judit, aki elmondta, hogy két fő kivételével minden rászoruló igénybe veszi a szállót. Az intézményvezető viszont aggályosnak nevezete, hogy az egészségügyi intézmények, azon belül a kórházak nehezen fogadják az érintetteket, és pszichiátriai vonalon könnyen hivatkoznak arra, hogy nem indokolt a sajátos életkörülmények között élő emberek ellátása.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online