Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Bontásból eredő kevert anyagot helyezhetnek el a besnyői bazilikával szemközti területen

2018-11-23 10:05:33

Javában zajlik a Rákos-Hatvan vasútvonal teljes felújítása, aminek egyik, várhatóan jövő februárban bekövetkező fázisa az lesz, hogy leáll a vonatközlekedés Pécel és Aszód között, ezáltal a gödöllői utasokat is vonatpótló autóbuszok szállítják majd a szakaszon.
A kihívás teljesítéséhez részben kiszolgáló infrastruktúra (például: konténerek kihelyezése), részben pedig az átépítés során használt al- és felépítményi bontásból származó kevert anyag kitermelés utáni deponálása szükséges, amire megoldást kell találnia a kivitelezéssel megbízott Swietelsky Vasúttechnikai Kft-nek.

A társaság képviselői megkeresték az önkormányzat illetékeseit, hogy bejelentsék terület-bérleti igényüket a feladatok zökkenőmentes megoldása érdekében. Az autóbusz-forgalom szabályszerű lebonyolítása miatt szükségessé vált kiszolgáló konténereknek a buszpályaudvar melletti (bútoráruház előtti) városi tulajdonú területet választották, míg a kevert anyag elhelyezésével kapcsolatosan a Máriabesnyőn található (gyakorlatilag a Nagyboldogasszony Bazilika alsó parkolójával szemközti) 15 ezer négyzetméteres, ugyancsak önkormányzati terület jött szóba.
A Swietelsky Vasúttechnikai Kft-nek mindkét területért bérleti díjat kell fizetnie. Az előreláthatólag egy évig bérelni szándékozott buszpályaudvar mellettiért havonta nettó 300 forintot négyzetméterenként, míg a két évre bérbe venni tervezett külvárosiért havi nettó 43 forintot négyzetméterenként.

Az elképzelt „üzletnek” járulékos vonzata is van. Méghozzá az, hogy a kivitelező cég a bérleti jogviszonyok megszűnését követően bruttó 50 millió forint értékben vállalja a fejlesztés során igénybevett utak, járdák és egyéb területek felújítását. Ezzel a kikötéssel kapott felhatalmazást a polgármester a tárgyalások lefolytatására.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online