Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Másfél évvel toldották meg a Gödöllői Kikelet Óvoda önkormányzati működtetését

2018-11-22 13:44:22

A gödöllői önkormányzat 20 évvel ezelőtt kötött először szerződést az egyetemi óvoda (ma Kikelet Óvoda) működtetésére, amit tíz esztendővel ezelőtt újabb egy évtizedre meghosszabbítottak. A kontraktus idén lejárt, ám időközben egy kormányhatározat a Gödöllői Premontrei Apátság tulajdonába adta a szóban forgó ingatlant.

A létesítmény jövőbeni működtetésére vonatkozó tárgyaláson a Gödöllői Premontrei Apátság képviselője úgy nyilatkozott, hogy az ingatlan tulajdonjogának bejegyzését követően két köznevelési évre vonatkozó bérleti szerződést kíván kötni az önkormányzattal a Gödöllői Kikelet Óvoda köznevelési feladatellátásának folyamatos biztosítása érdekében.
Balogh Péter Piusz apát szándékát fejezte ki arra vonatkozóan is, hogy a 2020 évben bekövetkező átvételt követően is óvodaként kívánják működtetni az intézményt és megtartják az intézmény néphagyomány ápoló szellemiségét. Az átvételkor az óvoda dolgozóit is átveszik, továbbá nyitottak arra, hogy – szem előtt tartva a városrész óvodai körzetében élő gyermekeinek érdekét – feladatátvállalási szerződést kössenek az önkormányzattal.

A várost irányító grémium tagjai végül többségi szavazással jóváhagyták azt a bérleti szerződést, ami december 1-jétől 2020. június 30-ig terjedő időszakra szól. A dokumentumban kikötötték, hogy a közüzemi költségeket magára vállaló önkormányzat bérleti díjat nem fizet, ellenszolgáltatásként viszont vállalja, hogy az ingatlan karbantartási-, valamint a tárgyi eszköz pótlási költségeit viseli, továbbá a szerződés megszűnésekor a leltár szerint felvett tárgyi eszközöket a Gödöllői Premontrei Apátság részére külön megállapodás keretében átadja.

A napirend tárgyalása során Kovács Barnabás (MSZP) megnyugtatónak nevezte Balogh Péter Piusz apát (képen) szóbeli kiegészítését, miszerint: az apátság nem csak átveszi az óvodai dolgozókat, hanem továbbfoglalkoztatásukról is gondoskodik.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online