Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hudetz József 90 éves

2018-10-19 11:16:54

A helyi újságok kedves gesztusa, hogy megemlítik egy rövid cikk keretében a szépkorúakat, akik a közeli napokban ünneplik születésük „kerek” évfordulóját – írta egyik olvasónk, aki a 90. születésnapját október 19-én betöltő Hudetz Józsefet ajánlotta a figyelmünkbe.

A szóban forgó ünnepelt jóformán egész életét Gödöllőn élte, ma is gödöllői lakos. Az Agrártudományi Egyetemen dolgozott évtizedekig, onnan is ment nyugdíjba. Biztosan kevesen tudják, hogy kiváló természetfotós volt. Önálló kiállítást is rendeztek alkotásaiból Gödöllőn.
A Budapesti Állatkert néhai neves főigazgatója, dr. Anghi Csaba – akinek több könyve is megjelent – ragaszkodott hozzá, sőt, ő kérte fel Hudetz Józsefet, hogy számára fotókat készítsen. Ezen kívül számtalan természettel, állatokkal kapcsolatos könyv, folyóirat, újság megjelentetésében vett részt fotósként. Képeiért díjakat is kapott.
Hudetz József annak a Hudetz János építésznek a leszármazottja, akinek nevéhez kis túlzással Budapest egynegyedének felépítése kötődik, és akinek emléktábláját a fővárosi önkormányzat hat évvel ezelőtt avatta fel a Király utca egyik házának falán.

Olvasónkkal együtt szerkesztőségünk tagjai is jó egészséget kívánnak a 90 esztendős Hudetz Józsefnek!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online