Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Európa-bajnoki kiküldetési szintet repesztett Nádházy Evelin

2018-07-29 10:49:49

Július 27-én és 28-án immár 34. alkalommal rendezték meg a Honvéd Kupa nemzetközi atlétikai versenyt a fővárosban. A rangosnak mondható viadalról nem hiányoztak a Gödöllői EAC üdvöskéi sem, akik közül többen is kitettek magukért.

A gödöllői győztesek közül elsőként kell említeni a képen látható Nádházy Evelin nevét, aki 400 méteres síkfutásban diadalmaskodott, és szezonbeli legjobb idejével (53,09 másodperc) teljesítette az augusztus 7-12. között lezajló berlini Európa-bajnokságon való induláshoz szükséges szintet. A Szent István Egyetem természetvédelmi mérnök hallgatója az egyetlen nem gátas magyar sprinter lesz a kontinensviadalon.
Dr. Kriszt Balázs szakosztályvezető Karakas Józsefné tanítványának teljesítményéről elmondta: nagyon nagy eredmény, pláne annak tudatában, hogy a felnőtt országos bajnokság előtt egy nappal megsérült, és csupán 3-4 hete kezdett újra edzeni.

A helyi egyetemi klub atlétái közül ugyancsak győzelemnek örülhetett Répási Petra (100 méteres gátfutás, 13,67 mp), Renner Luca (magasugrás, 175 cm) és a 4x100 méteres női váltó (Frei Dalma, Pótha Johanna, Csernyánszky Sára, Dobránszky Laura – 50,06 mp), valamint utánpótlás korosztályban Simonváros Csanád (rúdugrás, 5 méter, idei legjobb), illetve Kondrák Réka (rúdugrás, 3,30 méter).
Az első helyezettek edzői Farkas Roland, Deutsch Péter, Körmendy Katalin és Szörényi István.


Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online