Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Atlétikai ob: minden színű éremből jutott egy a gödöllőieknek

2018-06-24 20:07:15

Június 22-e és 24-e között Székesfehérváron, a sportág Bregyó-közi regionális központjában adtak randevút egymásnak az ország legjobb felnőtt atlétái, hogy összemérjék erejüket a 123. országos bajnokságon. A mindent egybevetve 38 versenyszámban több min félezer nevező részvételével lezajlott viadalról nem hiányoztak a Gödöllői EAC fiatal versenyzői, akik minden színű éremből szereztek egyet-egyet.
Tegyük hozzá, a GEAC-medálkollekció bővebb is lehetett volna, ha a versenyre való felkészülés során, az egyik utolsó edzésen nem sérül meg a 200 és 400 méteren, valamint a 4x400-as női váltóval is éremesélyes Nádházy Evelin, akire valószínűleg hosszabb kihagyás vár, és csak reménykedni lehet, hogy felépül az augusztus 7-én kezdődő berlini Európa-bajnokságig.

Az első, pénteki nap legjobb gödöllői eredménye Bézsenyi Gergely nevéhez fűződött, aki a 100 méteres síkfutás döntőjében lett 8., 10,75 másodperces idővel. Szombaton Répási Petra szállította a GEAC legjobb helyezését: a 22 éves atléta – 13,49 másodperces idővel – a 100 méteres gátfutásban a 4. helyen végzett. Kemenes Ákos 110 méteres gátfutásban 8. lett (15,63 mp).

Gödöllői szemszögből nézve, az igazi, immár érmekben is megmutatkozó áttörést a vasárnap jelentette, amikor Szörényi István tanítványai, a címvédő Simonváros Csanád (képen) idei legjobbjával (490 cm) arany-, míg a 17 éves Mihály Ádám egyéni csúccsal (480 cm) bronzérmet szerzett. A GEAC harmadik medáliáját, egy ezüstöt a magasugró Renner Luca gyűjtötte be. A 20 éves atlétalány 181 centiméterig jutott (idei legjobb), és csak nagy taktikai küzdelemben, több rontott kísérlete miatt szorult a második helyre.
A záró napon – azzal, hogy a döntőben nem állt rajthoz – Bézsenyi Gergely 200 méteren is a 8. helyet kaparintotta meg, Szamosi András pedig az 5. pozícióban fejezte be a rúdugrók versenyét (470 cm).

A gödöllői atléták sikeres felkészítése Deutsch Péter (magasugrás), Farkas Roland és Zsivoczky Attila (gátfutás), valamint Karakas Józsefné (sprint) edzők szakmai munkáját dicséri.


Stúdióbeszélgetések Gödöllő és környező települések sportolóival

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online