Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Elvérzett polgármesterek gödöllői kötelékben

2018-05-02 16:59:52

Bizonyára többen emlékeznek rá, hogy 2017 júliusában időközi önkormányzati választást tartottak a Borsod megyei Szentistvánon. Az ott élők nem csak a képviselőjelöltekre, hanem a polgármesteri székért harcba szállókra is voksolhattak. Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a település 2014-ben megválasztott polgármestere, dr. Pusztai-Csató Adrienn feladta függetlenségét, és a tavaly márciusban megalakult, Gémesi György által vezetett Új Kezdet Párthoz csatlakozott, annak alelnöke lett. Ennek hatására döntött úgy a szentistváni képviselőtestület, hogy feloszlatja magát.


Az időközi választáson a voksoló szentistvániak „megbüntették” addigi polgármesterüket, akit közel kétszázzal kevesebben támogattak, mint a függetlenként indult győztes riválist. A lakossági döntés hatására Pusztai-Csató Adriennek át kellett adnia hivatalát, és le kellett mondania polgármesteri járandóságáról is.
Éber olvasónk azonban felfedezte, hogy Gödöllő első embere, Gémesi György – egyfajta betyárbecsületet gyakorolva – nem hagyta magára párttársát. A város honlapját böngészve ugyanis fellelhető a hölgy neve, mint a Városüzemeltető és Vagyonkezelő Iroda jogi ügyintézője.

Bizonyos szempontból nézve, nem egyedi esetről van szó, hiszen mintegy fél évvel ezelőtt egy másik, 2014-ben leszavazott polgármester is álláshoz jutott Gödöllőn. Ő a piacot működtető önkormányzati alapítású céget vezetheti.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online