Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői érmekben bővelkedő atlétika-versenyek

2018-03-19 10:37:53

Annak ellenére, hogy a legfontosabb fedett pályás versenyeket már letudták a gödöllői atléták, akadt még olyan március közepére esett megmérettetés itthon és külföldön, ahol rajthoz álltak a GEAC sportolói. Szabadtéren pedig az ország legjobb mezei futói vetélkedtek.

Gödöllői csapatezüst a mezei futó országos bajnokságon
A márciusi télben, március 17-én, Kecskeméten, áldatlan időjárási körülmények között rendezték meg Magyarország 110. Mezei Futó Bajnokságát, ahol a Gödöllői EAC mindössze három fővel vett részt. A 2005-ös születésű újonc lányok viszont kitettek magukért, hiszen a hideg, esős, szeles időben a folyamatosan romló körülmények között Viha Borbála a 6., Belényesi Hanna a 7., míg Herman Dalma a 19. helyen végzett, és ezzel a GEAC csapata megszerezte az ezüstérmet. A nagyon fázó, de boldog kis trióról a képet edzőjük Kovács Gábor készítette: Belényesi Hanna, Herman Dalma és Viha Bori (balról jobbra).


Soos Levente triplázott Dortmundban
Március második hétvégéjén Dortmundban, a hagyományos gyermek és serdülő nemzetközi fedett pályás versenyen – Budapest válogatottját erősítve – vett részt Soos Levente, a Gödöllői EAC idei magasugró- és összetett serdülő bajnoka, aki folytatta kiváló szereplését, és meggyőző eredményekkel mindhárom számot megnyerte, amiben rajthoz állt. Magasugrásban most 185 centiméter is elég volt a diadalhoz, míg 60 méter gáton (8,40 mp) és 800 méteren (2:09,71 perc) új egyéni csúccsal zárta a viadalt. Teljesítményének értékét növeli, hogy edzője, Kovács Zoltán nem tudott elutazni a versenyre.

Két gödöllői érem a szenior fedett pályás ob-ról
Március 12-én zajlott le a budapesti BOK-csarnokban a fedett pályás szenior országos bajnokság, ahol több példamutató GEAC-eredmény született. Az élre kívánkozik Szörényi István edző 240 centiméteres magasság leküzdésével elért rúdugró aranyérme a 70 év feletti kategóriában. Ugyancsak elismerésre méltó dr. Bucherna Nándor súlylökésben – 8,40 méteres teljesítménnyel – szerzett bronzérme az M45 korcsoportban.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online