Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Földben a vasútfejlesztés alapköve a gödöllői Királyi váró mellett

2018-03-11 12:09:23

Annak ellenére, hogy az esemény közelében tartózkodott, Orbán Viktor miniszterelnök nem vett részt azon a március 10-i, a gödöllői Királyi váróban lezajlott eseményen, ami a Budapest – Hatvan vasútvonal korszerűsítését célzó fejlesztés alapkő-letételével zárult.

A terv szerint 2020-ban befejeződő beruházás során a teljes, 53 kilométer hosszúságú Rákos – Hatvan vonalszakaszon ETCS 2 szintű vonatbefolyásoló rendszert telepítenek, megvalósul a központi forgalomirányító rendszer (KÖFI) kialakítása, valamint az összes állomáson és a nagyobb forgalmú megállóhelyen új utastájékoztató és térfigyelő rendszert építenek ki. Elvégzik Pécel és Aszód állomás felvételi épületének, továbbá Isaszeg állomás biztosítóberendezési üzemi épületének teljeskörű rekonstrukcióját, Gödöllő állomáson új üzemi épület épül.

Földbe került az alapkő: Dunai Mónika, Budapest 14. számú választókerületének képviselője, Szűcs Lajos, Pest megye 7. számú választókerületének képviselője, Kiss-Bencze Eszter, a MÁV Zrt. stratégiai és fejlesztési főigazgatója, Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára, Heves megye 3. számú választókerületének képviselője és Somodi László, a NIF Zrt. vasútfejlesztési igazgatója (balról jobbra)

Kérésünkre a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. rendelkezésünkre bocsátott az itt elérhető tájékoztatót, amiből kitűnik, hogy mikor, mire lehet számítani a beruházás megvalósulása folyamán. Fotó forrása: nif.hu


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online