Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Három lakását árverezi a gödöllői önkormányzat

2018-02-03 11:54:40

Januárban három, a gödöllői önkormányzat tulajdonában lévő lakás árverés útján történő értékesítéséről határoztak a városatyák. Az árverések kiírására 30 napos határidőt szabtak a képviselőtestület tagjai, ami azt jelenti, hogy az intézkedésnek legkésőbb február 25-ig meg kell történnie. Lássuk, melyik ingatlanokat jelölték ki eladásra, és milyen feltételekkel.

Harmat utca 8. szám alatti 50 négyzetméteres, komfort nélküli lakás. Kikiáltási ára bruttó 9,3 millió forint. Az épületrész 1967-ben épült, alápincézetlen, földszintes, magastetős kialakítású. Az épület beton sávalapon tégla falazattal, vasbeton födémszerkezettel, kétállószékes fa nyeregtetővel, cserépfedéssel, fa nyílászárókkal kialakított. A lakás helyiségei: előszoba, szoba, kamra, ablakkal az utcára, konyha, ablakkal a hátsó kertre, mosdó és fáskamra, ajtóval a hátsó kertre. A közművek közül csak az elektromos áram áll rendelkezésre. Víz- csatorna ellátás nincs. A fűtést korábban kályha biztosította. A lakás korábban kiégett, azóta nem újították fel. Lakhatásra jelen állapotában alkalmatlan. Az utca felől bejárati ajtó nincs, csak fólia. A szomszédok szerint jelenleg is lakja valaki. A telek gondozatlan, tele van hordva háztartási- és egyéb szeméttel. Az értékbecslés során az épületet bontandónak ítélték, csak a telekkel kalkuláltak.

A képen látható Zombor utca 1. 2/7 szám alatti 34 négyzetméteres komfortos lakás. Kikiáltási ára bruttó 10,8 millió forint. A társasház 1957-ben épült beton sávalappal, tégla felmenő falazattal, acélgerendák közti betéttel kitöltött födémmel, fa szerkezetű két állószékes kontyolt tető cserépfedéssel. A ház külseje vakolt, simított, színezett burkolatú. A belső vakolt, simított, festett burkolatú. A lakásban a külső nyílászárók fa szerkezetű, hő védő üvegezésűek. A fűtést gázkonvektor, a meleg vizet villanybojler szolgáltatja. A belső padlóburkolat vegyesen kerámia és laminált parketta. A lakás teljesen felújított állapotban van, vezetékektől a burkolatokig mindent kicseréltek. Az ingatlan összközműves és külön fogyasztásmérője van, villany-, víz- és gázfogyasztás mérésére. A lakás helyiségei: előszoba, szoba, konyha, ablak nélküli fürdőszoba, külön wc helyiség, kamra.


Palotakert 6. 10/2
szám alatti 57 négyzetméteres összkomfortos lakás. Kikiáltási ára bruttó 16,2 millió forint. A társasház az 1970-80-as években épült panel technológiával. A ház külseje szigetelt felújított, valamint a teljes közös fűtési rendszer is új a házban. A belső falak vakolt, simított, festett burkolatúak. A nyílászárók műanyag szerkezetűek a bejárati ajtó új, biztonsági szerkezetű. A vizsgált ingatlan belső padlóburkolata vegyesen kerámia és laminált parketta. A lakás teljesen fel lett újítva, villany- és fűtési vezetékek, burkolatok, szaniterek, konyha szekrény, mosogató, tűzhely cserélve lettek. Az ingatlan gáz kivételével összközműves, távfűtéses és külön fogyasztásmérője van: villany, víz, távfűtés. A lakás helyiségei: előszoba, nappali loggia-val, redőnnyel, fél szoba, konyha, ablak nélküli fürdőszoba, külön wc helyiség. A fűtést radiátorok biztosítják termo szeleppel.

Az előterjesztéssel kapcsolatosan Kovács Barnabás (MSZP) azt javasolta, hogy az önkormányzati tulajdonú lakásokat ne adja el a város, hanem jelölje ki őket „szolgálati lakásokká”, és a krónikus munkaerőhiánnyal küzdő egészségügyi központ így próbáljon munkaerőt idecsábítani. Orvost, asszisztenst, ápoló- vagy védőnőket. Nézete szerint ez többet javítana az itt lakók komfortérzetén, mint a lakásokért kapott egyszeri vételár.
Az indítványt a képviselőtestület többsége nem támogatta, a szavazás előtt Gémesi György – miközben utalt rá, elvileg azonosulni tudna a javaslattal – azzal érvelt, hogy a várhatóan a jövőben is folytatódó lakásárverés a vagyongazdálkodás része, az ebből származó pénzre szükség van a városi költségvetés bevételi oldalán.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online