Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ínycsiklandozó menüsorral rukkolt elő a GKRTE gasztronómiai versenyének idei győztese

2017-12-09 11:18:37

Immár tizenhatodszor rendezte meg a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület (GKRTE) az év végi hagyományőrző gasztronómiai versenyét, ami 2010 óta dr. Ketter László nevét viseli. A december 7-én a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi-, Vendéglátó-ipari- és Idegenforgalmi Karának Alkotmány utcai oktató kabinetjében lezajlott eseményen több kategóriában mérték össze a tudásukat az ételkészítők.
A résztvevőknek ezúttal a helyi alapanyagok felhasználásával készült tájjellegű ételek elkészítésével kellett meggyőzni a Benke László olimpiai bajnok mesterszakács vezetésével véleményt formáló zsűrit (képen).


Ez a hagyományőrzők között a dányi Hűség Súlya Nyugdíjas Klub egységének sikerült a legjobban, míg a vendéglátó-ipari szakmunkás-, szakközépiskolai tanulók, főiskolai- és egyetemi hallgatók kategóriájában elindult formációk közül a Zalaegerszegi SZC Báthory István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának csapata győzött. Ráadásul, a zalaiak egyben elnyerték a Benke László által felajánlott Első Magyar Fehérasztal Lovagrend vándorserleget is. A fődíjat konyakos gombakrémleves kapros rákgombóccal, szarvasbélszín libamájjal, narancsos spanyolmártással, lilakáposztás sütőtöktoronnyal és burgonyafánkkal, illetve flódni áfonyás-mákos töltelékkel, erdei gyümölcsmártással, bazsalikomos vanília fagylalttal menüsorukkal érdemelték ki. Hagyományőrző közösség, a Nagytarcsai Honvédők Nyugállományú Egyesületének csapata kapta a közönségdíjat,
A 2017-es gasztronómiai versenyre benevezett ételsorok receptúrája itt érhető el.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online