Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői közmeghallgatás kényes kérdésekkel

2017-11-28 20:53:52

Mint vezértéma, a gödöllői közlekedés problémaköre és az erre vonatkozó megoldási lehetőségek ismertetése szerepelt a helyi önkormányzat által november utolsó keddjére meghirdetett közmeghallgatáson. A lakosságot a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ Dózsa György úti épületébe várták az illetékesek.

Élükön Gémesi György polgármesterrel, aki projektoros vetítéssel szemléltette mondandóját. Elöljáróban szögezzük le: korrekt tájékoztatás volt, igaz, túl nagy kockázatot az ígéretek terén nem vállalt magára a polgármester. Immár sokadszor – a teljesség igénye nélkül – megtudtuk, hogy:
• a gödöllői utak túlterheltek, kisebb részük állami, nagyobb hányaduk önkormányzati kezelésben van.
• növekszik a gépkocsik száma Gödöllőn, olyannyira, hogy napjainkra az egy lakásra jutó autók száma elérte az 1,2-edet, miközben az országos átlag 0,72.
• a komolyabb közlekedési gondok azon útszakaszokon vannak, amik az állam fenntartásába tartozna, ezért nagy a valószínűsége, hogy ezeket egyelőre nem lesz lehetőség felszámolni.

Ezen felül, kissé a konkrétumokra koncentrálva, elhangzott, hogy:
• idén megújul 9 darab buszmegálló.
• hármas társfinanszírozásban jelzőlámpás lehet az egyetemi kijáró csomópontja.
• sávszélesítést terveznek a Táncsics Mihály úton, a HÉV-átjárónál lévő kereszteződésben.
• jövőre várhatóan elindul a LED-es közvilágítás kiépítése, ami jobb megvilágításba helyezi a gyalogátkelőhelyeket is.
• bővítik a fizetőpakolók számát a Művészetek Háza épülete és a buszpályaudvar közötti területen, valamint a Bajcsy-Zsilinszky Endre utca 4. szám alatti magánterületen.
• jövőre folytatni szeretnék a Testvérvárosok útja felújítását, az autópálya hídtól a Rét utcáig (Blaháné út).
• tervbe vették a Mátyás király utca rekonstrukcióját a Hunyadi út és az Ádám utca közötti szakaszon.

Vannak még 2019 előtt meg nem valósuló elképzelések is: „egérút” építése az M3-as autópályával párhuzamosan, a Dózsa György út és a Hunyadi utca között, valamint a Széchenyi utca összekötése az Ádám utcával. Továbbá, megváltás lenne, ha elkészülhetne a korábban tervezett várost elkerülő út az autópálya közelében lévő körforgalomtól Szada felé, illetve déli irányban, Lear Corporation és a gyógyszergyári telepek mellett, a 3-as főút felé.


A polgármesteri ismertető után az első kérdést Lengyel Szilvia, a Gémesi Györgynek is listás helyet szánó LMP országgyűlési képviselőjelöltje tette fel, aki a város dél-nyugati és déli elkerülő útjáról érdeklődött, mondván: régóta nem hallott semmit ezekről a fontos fejlesztésekről. Véletlen vagy sem, Gémesi egyből a projektorhoz lépett, és a vetítővásznon megjelent a szóban forgó terület térképe. A város első embere megerősítette, hogy az utóbbi időben ő sem hallott semmi előremutatót a gödöllői közlekedési anomáliákat jelentősen felszámoló témakörben, aminek költsége már hosszú évekkel ezelőtt is meghaladta a 6 milliárd forintot.
- Sorra járnak le az engedélyek, és a megválasztott képviselőnek a feladata, hogy lépjen az ügyben – mondta a polgármester.

A következő kérdés már „keményebb” volt. Azt kérdezték Gémesitől: mit érez most, hogy lebontotta a Városházát? Majd azt is: miért jár olyan sűrűn a város autójával a Szentendrei úton? Gödöllő főpolgára kivágta magát. Az első felvetésre azt válaszolta, hogy jó érzései vannak, mert sikeres lesz a közbeszerzés, és hamarosan megindulhat az – úgy tudjuk, fedetlen szabadtéri színpadot is magában foglaló – építkezés a főtéren, hogy – minden remény szerint – gyermeknapig befejeződhessenek a munkálatok. A szolgálati autót pedig azért látni többször is a Szentendrei úton, mert arra van a HÍR TV, ahova, mint polgármestert szokták behívni.

Fokozta az izgalmakat, hogy egy Kazinczy körúti lakos a megerősödött (egyébiránt táblával tiltott) átmenő forgalomra, illetve a fizetőparkoló övezetek kiterjesztése miatt a területen az utóbbi időben elharapózott tartós parkolásra neheztelve szólalt fel. Ez utóbbi témakörben Gémesi egyértelműen fogalmazott, ha kéri a lakosság, ott is bevezetik a fizetőparkolást. Ezt a következő hozzászóló annyival intézte el, hogy javasolja az önkormányzatnak, vezessen be olyan intézkedést, hogy minden utcába csak az ott lakók hajthassanak be.
Ekkor döntöttünk úgy, hogy feladjuk…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online