Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Őszi-téli immunerősítés a természet patikájából

2017-11-06 17:24:36

Egyszerű megoldások a Gödöllői Hírek online olvasóinak Mádai Andrea reflexológus természetgyógyásztól immunerősítésre vagy betegségek gyógyítására, legyen szó természetes antibiotikumról vagy C-vitamin pótlásról.

Méz
Természetes édesítőszer. Antibakteriális, gomba és vírusellenes. A legújabb kutatások szerint széles spektrumú antibiotikumnak felel meg. Koncentráltan tartalmazza a szervezet számára szükséges létfontosságú anyagokat, nem csak vitaminokat, ásványi anyagokat, de enzimeket és aminosavakat is. Több mint 70 féle gyógy-és fiziológiai hatással bír.
Általánosságban elmondható, hogy valamennyi méz megfázás, torokfájás, emésztőszervi problémák esetén, roborálásnál, immunerősítésnél kifejezetten ajánlott, de a méz fajtája szerint számos egyéb pozitív hatással bír (érrendszerre, csontrendszerre hat, méregtelenít, fokozza a kiválasztást).

Egyéves kor felett gyermekek is kaphatják, de mindenképpen csak az egy komponensű mézet (csak akác, hárs, tehát nem a vegyes virágmézet, ami allergizálhat). Mézbe tehető egy csipetnyi fahéj, gyömbér, kurkuma, de reszelhető akár fokhagyma is.  Egy kanál mézbe tett szezámmag csonterősítő és immunstimuláns.


Csipkebogyó
Magas C-vitamin tartalmánál fogva:
• őszi-téli időszakban betegségek megelőzésére és gyógyítására alkalmas
• lázas állapotban kifejezetten javasolt
• gyulladásgátló és antibakteriális tulajdonsággal rendelkezik
• átmossa a vesét és a húgyhólyagot
• gyorsítja a sebgyógyulást

Ügyeljünk a csipkebogyó tea elkészítésére! Fontos, hogy a csipkebogyóhúst vagy az enyhén bevágott egész bogyót áztassuk, akár egy egész éjszakán át 40 Celsius fok alatti hőmérsékletű vízben. Forralni nem szabad, mert C-vitamin tartalma elvész! Már egészen kicsi kortól lehet adni immunerősítés céljából gyermekeinknek (nem elfeledve, hogy a legjobb immunerősítő az anyatej).
Használjuk bátran a természet nyújtotta megoldásokat!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online