Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői telekértékesítés a becsült érték feléért. A polgármester testvérének is?

2017-10-17 11:08:30

Létezik egy 437 négyzetméteres önkormányzati tulajdonú telek a Szabó Pál utca és a Németh László utca által határolt területen, ami korábban közút volt, de nemrégiben beépítetlen területté minősítették. A négy telekszomszéd közül három vételi szándékot jelentett be az ingatlanra, aminek értékét közel 3,6 millió forintra becsülte a szakértő.

A szóban forgó terület felére (219 négyzetméter) a megadott határidőig vételi ajánlat érkezett egy Veres Péter utcai ingatlantulajdonostól. A potenciális vevők azonban közölték, hogy csak a szakértő által megadott érték felét tudják megfizetni, azaz: 1,8 millió forint helyett 900 ezer forintot kívánnak erre a célra áldozni.
Némi csavart jelent ez egyesek szerint vagyonvesztésnek titulált történetben, hogy a terület másik felére (218 négyzetméter) vételi nyilatkozat két ingatlantulajdonostól érkezett, a vételár elfogadásával és a telekalakítással kapcsolatos nyilatkozatot viszont nem adták le időre, így ez a rész csak később kerül értékesítésre. Az egyik érdeklődő nem más, mint a gödöllői polgármester testvére.


Családi érintettsége okán a város első embere bejelentette, hogy nem vesz részt a szavazásban. Később azonban úgy döntött, tartózkodik. Gémesi György azt javasolta a képviselőtestület tagjainak, hogy fogadják el az ajánlatot. A többség megtette (11 igen, 3 nem, 1 tartózkodás). A polgármester az ingatlan adottságaira, a kialakult használati viszonyokra, valamint az értékesítés szűk korlátaira hivatkozott.

A napirendi pont vitája során az értékbecslő által megadott összeghez való ragaszkodás, illetve a keresleti-kínálati viszonyok prioritása jelentette az ütközőpontot. Az előbbit Kovács Barnabás (MSZP) tekintette követendőnek, mondván: nem magántulajdonról van szó, hanem közvagyonról. A polgármesterhez hű lokálpatrióta klubos képviselők viszont azzal érveltek, hogy a terület csak azok számára értékes, akik a közvetlen közelében laknak, ráadásul, gyakorlatilag azt az ingatlant vásárolják vissza, amit elődeiktől elvett a tanácsrendszer. El kell fogadni az ajánlatot, forszírozták többen is, mert hiába az értékbecslés, a piaci helyzet ezt diktálja.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online